Maria Lemonakis (Tennis SDI) wint topreeks bij de meisjes 15

Maria Lemonakis (Tennis SDI) wint topreeks bij de meisjes 15

Zeggen dat de Vlaams-Brabantse jeugdtalenten een hoofdrol opeisten op de Ethias Tour reeks 1 plus in TC Wimbledon, is overdreven. Maar de meesten onder hen presteerden wel op niveau. Daarbij ook een paar uitschieters in positieve zin in de persoon van Robin Stas en vooral Maria Lemonakis, die de reeks meisjes 15 op haar naam schreef.
Terwijl de halve finales het eindstadium vormden voor zowel Chyara Onia (PTKV), Daoud Affalah (Tennis SDI) als Mirthe Moens (Brusselse TC), haalde Stas in de jongste leeftijdscategorie tot 9 jaar dus wel de eindstrijd. Daarin verloor hij van Tim Speeleveld met 1-4 en 2-4. Maar met Maria Lemonakis was er dus één Vlaams-Brabantse echt aan het feest in het enkelspel. De B-4/6-speelster gaf alle favorieten het nakijken in de hoogste leeftijdscategorie.
"De titel kwam voor mij toch wel als een verrassing, want de tegenstand was niet min", reageert ze. "Van zo'n meisje als Belgisch kampioene Emeline De Witte had ik zelfs nog nooit gewonnen. Waarom het nu ineens wel lukte om zulke speelsters te kloppen? In eerste instantie sta ik de bal momenteel gewoon heel goed te raken. Ik denk bijvoorbeeld niet dat ik ooit in zo'n goede vorm verkeerde. En als alles dan bijna vanzelf lijkt te gaan, krijg je automatisch ook meer zelfvertrouwen. Los daarvan probeer ik tegenwoordig iets agressiever te tennissen en is ook mijn benenspel erop vooruitgegaan. En niet onbelangrijk, mentaal sta ik nu sterker, een kwestie van ouder worden vermoed ik. Ik ben mijn familie en trainers Dirk Van Der Poorten en Jens Brauwers dankbaar voor de evolutie die ik de voorbije winter kon doormaken."


Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com