Mao Poels en Sander Verkerk zijn nationaal criteriumkampioen

Mao Poels en Sander Verkerk zijn nationaal criteriumkampioen

Op de banen van Tennisland Rebecq werd het voor Antwerpen een tweede plaats, na Oost-Vlaanderen, op de eindronde van het nationaal criterium. Op individueel vlak veroverden twee Antwerpse spelers wel de nationale kroon: Mao Poels (heren 4) en Sander Verkerk (heren 5).

Mao Poels

De 15-jarige Gym-speler Mao Poels kwam tijdens het seizoen 2018 alleen bij de jongens 15/2 in actie, dit jaar waagde hij zijn kans in de vierde mannenreeks.
Een goede keuze want Poels eindigde in de criteriumstand bij de mannen 4 op de eerste plaats met 114 punten. Hij triomfeerde op de tornooien van Key Point, De Langenberg, Molenbos, Ter Breme, Laagland, nog eens Key Point en Ruggeveld.
Op de Masters van het Antwerps criterium op TC Oase ging het eenvoudig voor Poels: 6-1, 6-2 in halve finale tegen Axel Huysmans en 6-1, 6-3 in finale tegen Lukas Leemans.
Het ticket voor de nationale eindronde was een feit en in Henegouwen verloor hij alleen in kwartfinale een set. Dat gebeurde tegen een speler uit Namen-Luxemburg met de vrij moeilijke naam Samuel Ndayikengurukiye: 5-7, 6-2, 6-0. Daarna was de speler van Gym helemaal vertrokken: 6-1, 6-4 in halve finale tegen Nicolas Bottelberghs (Oost-Vlaanderen) en zelfs 6-0, 6-1 in finale tegen de lokale Henegouwer Florent Thiry.

Sander Verkerk

Sander Verkerk, 27 jaar en aangesloten bij Witte Duivels, maakte er een marathonseizoen van. Niet alleen eindigde hij overtuigend op de eerste plaats in de eindstand van het criterium bij de heren 5, in reeks 4 was hij ook nog goed voor een tweede plek na Mao Poels. Verkerk won eventjes twaalf tornooien in de vijfde reeks en vijf in de vierde. Een seizoen om in te kaderen dus.
Op de Antwerpse Masters ging Verkerk in halve finale met 6-3, 6-1 over Axel Van de Wijgaart, maar in de eindstrijd had hij wel de handen vol met Gym-speler Vincent Van Echelpoel: 5-7, 6-3, 6-2.
Op de nationale eindronde had Verkerk dan weer helemaal geen tegenstand. Verkerk moest in de achtste finale starten en verloor in vier wedstrijden slechts acht games. De 'lastigste' match was de finale tegen Oost-Vlaming Olivier Tuerlinckx: 6-2, 6-2.