Maikel De Boes voert Oost-Vlaamse jongerenlichting aan

Maikel De Boes voert Oost-Vlaamse jongerenlichting aan

Na een ietwat chaotisch tennisjaar is men er toch in geslaagd een aanvaardbare ranking op te maken waarin de meesten zich wel kunnen vinden.
Een zoektocht bij de beter geklasseerde jongeren uit Oost-Vlaanderen leidt in de eerste plaats naar Maikel De Boes ( 2002) van TC Beckhand die zijn sterk jaar gehonoreerd zag met een sprong van nationaal nummer 79 naar nummer 37 en een A-klassement. Winst in een drietal tornooien van het Belgian Circuit en ook enkele uitschieters in het internationaal ITF-juniorscircuit waar hij o.m. winst boekte in Aarlen en finale haalde in Chisinau en halve finale in Antalya en Eindhoven zorgden voor deze stap voorwaarts. Indien het ITF-tornooi op Heiveld begin november doorgaat is hij er topfavoriet.
Ook Noah Merre( 2004) van TC Eeklo, enigszins gehinderd door het beperkt aantal internationale juniorstornooien, maakte een flinke sprong. Nationaal ging hij van 178 naar 123 met een B-15/4-klassement ( 105 punten) als gevolg .
Derde Oost-Vlaamse jongere in de rij is Ninovieter Mats Herremans ( 2004) die van plaats 302 naar 147 sprong na een regelmatig jaar waarin hij zes keer halve finale haalde in tornooien voor het Belgian Circuit. Een B-15/4 –klassement is zijn beloning.
James Van Herzeele (2003) van TC Deinze is nummer 162 geworden Hij sprokkelde vooral punten in het internationaal jongerencircuit waar hij vooral in Cambodja, Maleisië en Thailand actief was. Ook een halve finale in Eindhoven was zijn deel. Hij moet zich wel tevreden stellen met een B-15/2 klassement.
Dat is ook weggelegd voor Natan D'Hulst ( 2003 en nr 189) van TC Beckhand en Zian Van Der Stappen (2004 en nr 241) van Hof ter Burst.
Te volgen is ongetwijfeld  ook de beloftevolle  Sebastien Cauhape ( 2006) van TC Racso die nu al B-15/1 is en zich nu ook al in het ITF-juniorencircuit stort net als Nicola Bottelberghs van TC Merelbeke.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@telenet.be