Magali Kempen en Marte Lambrecht zorgen voor Kempense tornooioverwinningen in het buitenland

Magali Kempen en Marte Lambrecht zorgen voor Kempense tornooioverwinningen in het buitenland

Met Magali Kempen en Marte Lambrecht grepen twee tennissters uit de Antwerpse Kempen de voorbije week een internationale titel. Kempen won het 15.000 dollar-tornooi in het Egyptische Sharm-el-Sheikh en Lambrecht schreef het ITF-juniorentornooi van Kathmandu in Nepal op haar naam.
Voor Magali Kempen (WTA 425) betekende de toernooizege in Egypte een achtste ITF-carrièrekroon. Kempen voelt zich duidelijk helemaal thuis in Sharm-el-Sheik want ze veroverde er haar laatste vijf toernooioverwinningen (ook één in 2017 en drie in 2019). Het werd voor Kempen een Belgische finale tegen de 15-jarige belofte Sofia Costoulas, die in haar tweede proftornooi ooit meteen de eindstrijd haalde. Kempen haalde het met 6-3, 6-2. Samen met de Wit-Russische Talbi geraakte Kempen ook tot in de dubbelfinale.
De 16-jarige Marte Lambrecht (ITF 656) won dan weer haar eerste ITF-juniorentornooi ooit. Ze deed dat in Kathmandu in Nepal. Op dit juniorentornooi van vijfde categorie werd het ook een Belgische finale. Lambrecht versloeg de Waalse Romane Longueville (ITF 1642) met 6-0, 6-3. Het duo Lambrecht/Kaat Coppez bereikte in Nepal ook de dubbelfinale.
De Antwerpse spelers en speelsters die deze week op Challengers en ITF-tornooien aan de slag zijn: Michael Geerts (Challenger Cherbourg), Eliessa Vanlangendonck (ITF 25.000$, Potchefstroom), Christopher Heyman (ITF 15.000$, Monastir), Magali Kempen (ITF 15.000$, Sharm-el-Sheikh), Vicky Van de Peer (ITF 15.000$, Antalya), Alexander Blockx en Idriss Haddouch (ITF Jun. Antalya, cat. 4) en Marte Lambrecht (ITF Jun. Kathmandu, cat.4).


Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net