Magali Kempen (B-15/4) aan de slag bij Het Zeen Sterrebeek

Magali Kempen (B-15/4) aan de slag bij Het Zeen Sterrebeek

Het Vlaams-Brabantse tennisgewest is een belofte rijker, want sinds dit seizoen treedt Magali Kempen in interclubverband aan voor TC Het Zeen Sterrebeek. Met verder ook Nicky Van Dyck als één van de absolute speerpunten hopen de dames de komende maanden de promotie naar tweede nationale te kunnen bewerkstelligen.

Dat de pas 16-jarige Kempen, afkomstig uit Morkhoven bij Herentals, nu voor Het Zeen gaat uitkomen, heeft te maken met wat zich vorige zomer op het 25.000 dollartornooi in Koksijde afspeelde.
"Toen pakte ik er samen met Nicky de dubbeltitel", vertelt de B-15/4-speelster. "Ze vroeg me naderhand dan of ik geen zin had om bij haar in te ploeg te komen spelen, zodat we ook in de toekomst nog samen konden blijven trainen. Daar had ik wel oren naar, ook omdat ik sinds dit schooljaar meer tijd aan het tennis kan spenderen. Ik heb er immers voor gekozen om mijn laatste twee jaar onthaal en PR via zelfstudie te volbrengen. Ook qua begeleiding heb ik het deze winter over een andere boeg gegooid, want ik train nu in Herentals onder de supervisie van ex-prof Laurence Courtois."
Het eerste succes volgde afgelopen weekend, met ditmaal een dubbelkroon aan de zijde van ex-ploeggenote Elke Lemmens op het Griekse eiland Kreta.
"Het kwam toch vrij onverwacht, omdat we de voorbije winter de focus op het conditionele aspect en het versterken van het lichaam gelegd hebben", geeft Magali Kempen te kennen. "Dat was ook nodig, want vooral de rug speelde me vorig jaar danig parten. Zelfs toen ik die titel in Koksijde pakte met Nicky, dienden er pijnstillers aan te pas te komen. Maar voorlopig ben ik dus helemaal blessurevrij, klaar om het ritme op te drijven met het oog op het belangrijke zomerseizoen en de interclubs in binnen- en buitenland."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com