Leuvense teams scoren in nationale interclub

Leuvense teams scoren in nationale interclub

Terwijl de hogere leeftijdscategorieën momenteel nog aan de slag zijn in interclubverband, is de strijd in de gewone nationale reeksen één tem vier reeds gestreden voor wat de voorrondes betreft. In eerste nationale kennen we zelfs al de kampioen bij de heren en dat is ook dit jaar niet TC Panorama geworden.

De Overijsenaren wilden na hun titel in 2013 maar wat graag een einde maken aan de jarenlange hegemonie van Vautour, maar schoten zich al op speeldag één in de voet door het onderspit te delven tegen Diest. Daardoor was een nipte 5-4 overwinning op de slotspeeldag tegen de grote rivaal niet meer voldoende voor eindwinst. Eén reeks lager maakte Lovanium (foto) furore door alle vijf hun poulewedstrijden te winnen. Zelfs het sterke Bercuit, dat vier A-spelers opstelde, moest er met 5-4 aan geloven. Mogelijk treffen beide teams elkaar opnieuw in de finale begin september, al moeten de Leuvenaren eerst nog voorbij Orée. Het Zeen Sterrebeek en Stade Leuven wisten in principe het behoud te verzekeren, al was het voor die laatste kantje boordje. In derde nationale wist ook Tennis SDI zich te plaatsen voor de eindronde en dit ten koste van De Boneput.
Ook de dames van Het Zeen waren actief in tweede nationale en slaagden er zelfs zonder leading lady Nicky Van Dyck in om de eindronde te bereiken. In de derde afdeling tot slot overleefde Stade Leuven met gemak de poulefase door vijf keer op rij aan het langste eind te trekken in poule C.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com