Leden zorgen voor fraaie `Nieuwe Raffic¿

Leden zorgen voor fraaie `Nieuwe Raffic¿

Het kostte heel wat inspanning, maar bij de start van het zomerseizoen konden de leden van het Berendrechtse Raffic fier hun nieuwe locatie voorstellen.
"Einde 2013 kregen we te horen dat we nog maar één seizoen op de oude locatie konden blijven", zegt Patrick Van Til. "Omdat dit er zat aan te komen waren we gelukkig al enige tijd bezig met verhuisplannen."
"In de buurt van de nieuwe sporthal in Berendrecht had het district voor ons een terrein opgekocht van 5.500 vierkante meter, dat we voor 27 jaar konden pachten. Wat volgde was een lange weg om financieel rond te geraken en de nodige vergunningen te verkrijgen. We kregen subsidies van de Stad Antwerpen en bij onze leden haalden we, via een ledenlening over zeven jaar, 95.000 euro op."
In december 2014 kreeg de club de definitieve bouwvergunning en op 10 januari werd de eerste steen van de nieuwe chalet gelegd.
"Het aandeel van de leden in deze nieuwe accommodatie is niet te onderschatten", zegt Van Til. "Na heel wat weekends hard werken, volgde op 4 april de officiële opening. Sindsdien mochten we reeds een vijftigtal nieuwe leden verwelkomen en draait onze toogdienst, die door de leden zelf wordt verzorgd, op volle toeren."
Het `Nieuwe Raffic" beschikt nu over vier verlichte terreinen. Toekomstplannen kunnen volop gesmeed worden.
"Na twee maanden zijn de kinderziektes er zowat helemaal uit, begin augustus verwachten we een ruime opkomst voor ons jaarlijks tornooi", besluit Van Til. "Tegen de zomer willen we graag een beachtennisterrein aanleggen en er zijn ook plannen voor een petanquebaan."
Ook op sportief vlak ging het het `new style Raffic' meteen voor de wind. In de Rent A Car-interclubcompetitie wordt het straks in Berendrecht mogelijk een feestweekend want zaterdag spelen de heren 35/2 (met Kris Portael, Arne Verelst, Sven Ingels, Philip De Smet, Noël Scheeren, Jiri Verresen, Marc Noteleirs en kapitein Patrick Van Til) de gewestelijke halve finale in eigen huis tegen Ter Rivieren en een dag later is het de beurt aan de heren 3 (vier spelers) dat, ook al in halve finale, SOC ontvangt. Onder aanvoering van kapitein Bram Gabriëls gingen de heren 3, met verder Jeremy Bruyninckx, Christoph Van Cauwenbergh en Die Breugelmans, zondag met 0-4 winnen op Duvels.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net