Lauren Seye (TC Nobel) en Noah Merre (TC Eeklo) winnen 1Plus in Brugge

Lauren Seye (TC Nobel) en Noah Merre (TC Eeklo) winnen 1Plus in Brugge

De Oost-Vlaamse vertegenwoordigers deden het vrij goed op het 1plustornooi op Brughia. Bij de meisjes 11 was Lauren Seye de beste . Zij won haar kwartfinale tegen Axinie Elysa (TC Beckhand) met 4/3 en 4/1, versloeg in de halve finale Elise Bosmans met 4/1 en 4/1 en bleek ook in finale de betere met 4/3 en 4/1 tegen Anastasia Huysegoms.
In een onthoofde reeks 15/1 waar enkele van de beteren het lieten afweten omdat ze elders bij de mannen aan de slag waren toonde Noah Merre ( TC Eeklo) dat hij uit het beste tennishout gesneden is. Hij versloeg zijn maatje van op het tenniscentrum in Wilrijk, Idriss Haddouch, met 6/4 en 6/2.
Een finaleplaats was er voor Mateo Goubert (TC Players) bij jongens 11/1. Eeuwige rivaal , Tibo Meermans, versloeg hem in drie sets:4/2,2/4 en 4/0.
Amélie Van Impe (TC Players) was finaliste in een al even onthoofde meisjes 15/1 reeks. Het kwam tot een beklijvende finale waar de jonge Yana Meermans uiteindelijk het pleit won met 6/4,4/6 en 7/6 (8).
Xavier De Marteau ( TC Beckhand) haalde de halve finale bij jongens 9 waar hij op de latere winnaar Xander Dierickx botste.
Jana Otzipka ( 't Broeksken) verloor de halve finale tegen Yana Meermans in meisjes 13/1 waar ook Kaat Coppez ( Geraardsbergen) de halve finale haalde. Met Juliette Hostens won Otzipka wel het dubbel.
In jongens 13/1 sneuvelden Victor Van Craenenbroeck ( TC Madison) , Nicola Bottelberghs en Bram Van Qiuckelberghe ( TC Merelbeke) in de achtste finales.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be