Lara Salden verliest finale in Ham

Lara Salden verliest finale in Ham

De Limburgse meisjes presteerden uitstekend op de Vlaamse indoorkampioenschappen in Ham. De mannen konden zich iets minder in de kijker spelen.
Zo maakte Désirée Bastianon een geslaagde comeback. Ze kwam vorig jaar amper aan spelen, eerst met een polsblessure en nadien met een schouderletsel. Daardoor geraakte ze ook haar A-statuut kwijt en moet ze voor het eerst in tien jaar kwalificaties spelen. In Ham geraakte ze tot in de kwartfinale. Daarin moest ze haar meerdere erkennen in Estée Widdershoven.
Ook Marjanne Vanoppen (B-15/2) speelde zich in de kijker. Omwille van haar studies kwam de speelster van Tessenderlo minder aan tennissen toe de voorbije jaren maar nu heeft ze de smaak weer te pakken. In de halve finale verloor ze nipt van Nicky Van Dyck met 7-6 en 6-1.
De meest opgemerkte prestatie kwam van de net 15-jarige Lara Salden (B-15/4). Ze was daarmee de jongste finaliste ooit op de Vlaamse indoorkampioenschappen. In de finale gaf de ervaring van de tien jaar oudere Nicky Van Dyck de doorslag. Bij de jeugd verzamelde Salden al verschillende Vlaamse en Belgische titels. Nu was ze erg dicht bij haar eerste Vlaamse titel bij de volwassen.
Trainen doet ze aan de Kim Clijsters Academy in Bree. Maxime Braeckman is één van haar trainer. Hij werd wel Vlaams kampioen. In de finale won hij na drie spannende sets van Jonas Merckx. "Een weddenschap hadden ze vooraf niet afgesloten maar ze willen niet voor elkaar onderdoen," vertelt mama Salden. De Limburgse mannen geraakten niet tot in de kwartfinale. Karsten Wuyts (B-15/1, Tessenderlo) verloor pas na drie sets van A-speler Ief Nollet en Niels Cleeren verloor van Matteo Blonda. 

Johan Mulders - 0479/58.94.15 - muldersjohan@gmail.com