KTC Diest is de beste tennisclub in Vlaanderen

KTC Diest is de beste tennisclub in Vlaanderen

Bij tennisclub Diest is men trots en terecht want de club werd zopas uitgeroepen tot de beste tennisclub van Vlaanderen. Samen met nog een andere Vlaamse club behaalde KTC Diest alle labels, zijnde jeugdvriendelijke tennisclub, erkende tennisschool, erkende toptennisschool en een onderscheiding als kids en junior development center. Beter kan niet. Meer dan 460 Vlaamse tennisclubs werden geëvalueerd.
"We willen een club zijn voor iedereen, van jong tot oud en van beginner tot prof", verduidelijkt Nic Vanmechelen, verantwoordelijke van de Diestse tennisschool. "Dat is niet evident maar het is wel een heel bewuste keuze. Zo kan je op onze terreinen Alison Van Uytvanck (WTA – 47)  aantreffen naast een recreant van 79 jaar of een kids-speler van amper 3 jaar oud.  Met een sterk trainersteam van enkele A- en B-trainers bieden we een professionele tennisopleiding aan. Sommige spelers trainen een uurtje per week, anderen trainen ongeveer 20u per week. Voor deze laatste doelgroep bieden we een ruime omkadering aan met tennislessen, conditielessen, samenwerking met een kinesist tot zelfs afspraken met de omliggende scholen."

"Diest is een echte scholenstad, we zijn dan ook erg blij om nauw met hen samen te werken. Zowel bij KSD als bij De Prins zijn er afspraken gemaakt om getalenteerde spelers uit de klas te halen zodat deze extra kunnen trainen door de dag. Die talentgerichte aanpak van de scholen past perfect bij de visie van onze tennisclub. Bij KTC Diest willen we ook onze maatschappelijke rol opnemen, we bieden verschillende opvangmogelijkheden aan tijdens de vakanties. Maar ook tijdens het schooljaar zorgt de tennisrij voor een uniek opvangproject in Vlaanderen. In de toekomst willen we zeker inzetten op rolstoeltennis en VE-tennis (=tennis voor spelers met een mentale beperking). Onze nummer 1 positie hebben we te danken aan een mooi samenspel tussen bestuur en tennisschool, aan een sterk trainersteam en uiteraard aan bijna meer dan 1000 enthousiaste leden", zegt Nick trots.

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15