Kristof Carré wint voor het eerst bij de heren 3 op het criteriumtoernooi van TC Iris Kessel-Lo: “Dankzij flex court kon ik blijven tennissen”

Kristof Carré wint voor het eerst bij de heren 3 op het criteriumtoernooi van TC Iris Kessel-Lo: “Dankzij flex court kon ik blijven tennissen”

De finaledag op het criteriumtoernooi van TC Iris Kessel-Lo kende in de late namiddag een mooie climax met twee spannende partijen bij de heren 2 en 35/3. Even daarvoor kwam er ook in de derde reeks bij de heren een beslissende set aan te pas. De eindwinst ging finaal naar Kristof Carré van de Bierbeekse Tennisclub, die met 3-6, 6-3 en 6-3 Tom Huygen afhield.

Zo nam Carré sportieve revanche voor zijn nederlaag tegen Jeroen Vanderputte in de halve finales bij de junior-veteranen. "Het is meteen mijn eerste toernooiwinst in deze reeks, dus dat maakt het allemaal nog een beetje specialer", juicht hij. "Niet slecht voor iemand die nog maar vier jaar tennisles volgt, dus ik ben heel tevreden. Waarom het zolang geduurd heeft om les te gaan volgen? Ik heb heel lang gevoetbald in provinciale, onder meer bij Lubbeek en Binkom waarmee ik kampioen ben geworden in derde provinciale. Pas nadat ik gestopt was, ben ik me iets serieuzer op het tennis beginnen storten. Ik had toen wel al 50 punten achter mijn naam staan, maar ik teerde vooral op de conditie die ik tijdens het voetbalseizoen had opgebouwd. Vooral in Stade Leuven heb ik mijn techniek stelselmatig verbeterd, waardoor ik nu voor het tweede jaar op rij 70 punten achter mijn naam heb staan."

Flex court
Corona was de voorbije winter voor quasi iedere tennisser een domper op de feestvreugde, maar zelf kon Carré nog altijd terecht op de flex court in Bierbeek. "Of het nu net geregend had of het stenen uit de grond vroor, altijd konden we terecht op de club om te tennissen en dat is zeker één van de redenen waarom ik er nu meteen sta", meent de leerkracht LO. "En als je dan nog kunt sparren met gasten als ex-B-15/2-speler Bernard De Coen en Olaf De Weerdt (A39), dan kan het niet anders of je tennisspel gaat erop vooruit. Ik ben hen echt dankbaar voor de vele tips, zowel op mentaal als tactisch vlak. Die tips hebben me ook geholpen om de wedstrijd van vanmiddag om te draaien. Ik ben het gewend om hoge topspin backhands gekruist te spelen, maar tegen een linkshandige speler als Huygen werd ik daarvoor keer op keer afgestraft. Dus besloot ik de tactiek aan te passen en meer slice te spelen in zijn backhand en die afwisseling wierp duidelijk z'n vruchten af."

"Of ik op dit elan wil doorgaan de komende weken? Dit smaakt absoluut naar meer ja", klinkt het nog. "Je zal me nog vaak op toernooien tegenkomen en dat zowel bij de heren 2, 3 als 35/3. Na de zomer ga ik op mijn 37ste dan terug beginnen voetballen bij de B-ploeg van Borght-Humbeek. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zeg maar (lacht)."

Sterke Petrov
Bij de heren 2 maakten Steve Van Guyse (Tenza) en zijn tegenstander Filip Petrov er op centre court een mooi spektakel van. Van Guyse leek met zijn slagenarsenaal de bovenhand te halen, maar in set twee en drie had de pas 15-jarige Petrov (90 punten) altijd wel een gepast antwoord in huis. Het werd 4-6, 6-3 en 6-4 voor de Diestenaar. In de reeks 35/3 had thuisspeler Jeroen Vanderputte de zege voor het grijpen, maar hij gaf het nog uit handen tegen Gerard Offermans, een clubgenoot van Kristof Carré: 6-2, 4-6, 5-7. De hoogste damesreeks werd een kolfje naar de hand van Eline Duthoit (60 punten). De Stadiste zag haar opponente Paulien Everaerts opgeven bij een 3-1-stand.

Bron HLN - 20/06/2021