Kris Mertens trekt naar Tennis SDI

Kris Mertens trekt naar Tennis SDI

Niet alleen in het voetbal werden de afgelopen weken toptransfers gerealiseerd. Hetzelfde gebeurde ook in het Vlaams-Brabantse tennis, waar Tennis SDI erin geslaagd is om de gerenommeerde coach Kris Mertens aan hun team toe te voegen. Mertens was sinds het begin van de zomer op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging, aangezien zijn TC Rodenberg ophoudt te bestaan.

Mertens runde de afgelopen 27 (!) jaar het hele tennisgebeuren op Rodenberg en was voordien onder meer zeven jaar actief als nationaal coach Tennis & Studie in Wilrijk, dat hij destijds samen met Ivo Van Aken uit de grond stampte. Een A-trainer met tonnen ervaring, geen wonder dat ze bij SDI in de wolken zijn met zijn komst.
"Voor mij is de cirkel nu helemaal rond", juicht Didier Vanden Eynde, die de eindverantwoordelijkheid draagt over de tennisscholen van SDI en De Montil. "Een paar jaar terug hebben we al eens aanstalten gemaakt om tot een samenwerking te komen, maar dat lag toen wat moeilijk gezien hetgeen hij in Rodenberg op poten had gezet. Toen begin juli dan bekend raakte dat Rodenberg ging verdwijnen, hebben we vrijwel meteen contact met elkaar gehad. Niet onlogisch, want Kris is in het verleden nog mijn eerste trainer geweest en die goede onderlinge verstandhouding is doorheen de jaren altijd blijven bestaan. Ik koesterde dus al langer de wens om één sterk team te vormen en nu was het moment ideaal. Op SDI hadden we immers nood aan een sterke figuur die als hoofdtrainer mee de kar kon gaan trekken. Met iemand als Kris erbij, die echt tennis ademt, willen we onze erkenning als topsportschool alleen maar verder bestendigen. In dat opzicht is het een win-winsituatie, want bij ons hoeft hij zich louter om het sportieve te bekommeren. De bar hoeft hij niet meer te doen en met Thomas Poppe hebben we ook een vaste coördinator in dienst die zich bezighoudt met het opmaken van de planningen. Hij kan zich overdag focussen op de carrière van zijn zoon Yannick en verder aanvullend lesgeven op SDI en De Montil, waar Dirk Van der Poorten als Technisch Directeur de leiding heeft over een zestigtal programmaspelers. Met Alexandre Katsnelson, onze derde A-trainer die zich als hoofdtrainer van het Top Tennis Team in De Montil vooral ontfermt over Alison Van Uytvanck en enkele Russische speelsters, zal hij in principe iets minder frequent samenwerken."
Kris Mertens zelf is ervan overtuigd de juiste keuze gemaakt te hebben.
"SDI speelde sowieso het kortst op de bal en gaf me tijdens de gesprekken echt het gevoel dat ze me erbij wilden en dat ik een perfecte aanvulling op de bestaande structuur kon vormen", reageert hij. "Velen van hen hebben indertijd inderdaad nog training bij mij gevolgd, maar toch doet dit me iets. Als je zoals ik iemand bent die graag actief bezig is, dan mag je gerust van een opluchting spreken dat ik meteen deze nieuwe uitdaging kan aangaan. Dat neemt niet weg dat ik het hoofdstuk Rodenberg ergens met pijn in het hart afsluit. Ik mag toch zeggen dat ik daar van nul iets opgebouwd heb, in zoverre dat het mijn tweede thuis was. Het zal tijd vergen om dit achter mij te laten, maar ik hou er ook ontzettend veel goede herinneringen aan over. Het doet me overigens plezier dat veel spelers mee de overstap maken, jongens die ik ook verder zal blijven trainen. Mijn eerste prioriteit blijft evenwel mijn zoon, al zie ik het helemaal zitten om daarnaast mee te werken aan de verdere uitbouw van de tennisschool op SDI."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com