KMTHC: meteen A1-tornooi

KMTHC: meteen A1-tornooi

Deze week staat er op de Koninklijke Mechelse Tennis en Hockey Club voor het eerst een reeks heren 1 op het programma. Een voltreffer want de reeks telt 36 deelnemers en heeft A-speler Jonas Merckx als eerste reekshoofd. "We zijn meteen een A1-tornooi", zegt de ervaren referee Jos Vanden Wyngaerd (foto). "Als niet-sterrentornooi is dat toch een hele prestatie."
"Het waren de mensen van de KMTHC-tennisschool, Gunther Jacobs, Roel Van Aken en Cedric Schepers, die met het idee kwamen om een topreeks te organiseren. En zelf ken ik ook wel wat mensen uit het circuit en zo kwamen we aan een mooie bezetting."
Opvallend: op KMTHC staan er dertien reeksen op de affiche en daarvan zijn er slechts twee voor dames. "Neen, KMTHC is absoluut geen vrouwonvriendelijke club, maar tijdens de tornooiweek lijken de dames niet buiten te willen komen", lacht Vanden Wyngaerd. "In het verleden noteerden we dikwijls slechts drie of vier inschrijvingen voor een damesreeks. Jammer."
Ondertussen is de tennisclub van voorzitter Ludwig Janssens - mooi en rustig gelegen aan de Eglegemvijver - aan een stevige verbouwing bezig. Mede door de groeiende hockeyafdeling drong zich in Hombeek een uitbreiding op. De nieuwbouw met enkele vergaderruimtes, een nieuw restaurant, nieuwe kleedkamers en nieuwe terrassen moet in september helemaal gebruiksklaar zijn.  Ook het clubhuis zal een grondige 'make over' ondergaan.


Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net