Klaartje Liebens zorgt voor Vlaams-Brabants succes op Iris Cup

Klaartje Liebens zorgt voor Vlaams-Brabants succes op Iris Cup

Geen Vlaams-Brabantse invasie in de eindfase van de Iris Cup, het enige sterrentornooi op de kalender van het Belgian Circuit uit ons gewest dat vijf sterren achter zijn naam heeft staan. Maar geen nood, want bij de dames hadden we met WTA-429 Klaartje Liebens iemand op het allerhoogste schavotje.
Een overwinning die als het ware in de sterren geschreven stond, al hadden we ons op voorhand eerder verwacht aan een Hagelands treffen tegen Steffi Distelmans uit Scherpenheuvel. Die clash kwam er uiteindelijk niet, aangezien de speelster van KTC Diest struikelde over de eerste horde genaamd Lara Salden: 6-2, 5-7, 2-6. Tegenstandster van Liebens in de finale werd niet Salden, maar wel het nummer twaalf op de nationale waardeladder Sophie Govaerts. In die eindstrijd werd het verschil tussen een nationale topper en een speelster actief op het internationale ITF-circuit al snel duidelijk. Met welgemikte mokerslagen en een stevige eerste opslag greep de Tiense belofte haar opponente meteen bij de keel richting een 5-0 voorsprong. In de tweede set liet de topfavoriete door een te hoge foutenlast nog een 2-0 voorsprong schieten, om vervolgens alsnog relatief makkelijk de klus te klaren: 6-1, 6-3.
Bij de mannen was de Vlaams-Brabantse inbreng beperkter. Desondanks toch een pluim op de hoed van SDI-spelers Alexander Kokorev en Nicolas Dewulf die beiden als B-15/2 de hoofdtabel haalden. Kokorev schopte het zelfs nog een ronde verder door in de achtste finales de scalp te pakken van A-speler Niels Cleeren. De zegebloemen waren voor de linkshandige Macedoniër Dimitar Grabul. 's Werelds nummer 514 had aan twee sets voldoende om Alexandre Folie met 6-3, 6-4 terug te wijzen.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com