Klaartje Liebens tien wedstrijden op rij ongeslagen

Klaartje Liebens tien wedstrijden op rij ongeslagen

Het blijft maar crescendo gaan met de tenniscarrière van de Tiense Klaartje Liebens. Voor het eerst is ze terug te vinden in `s werelds top 400, op plaats 393 om precies te zijn. De stijging komt er uiteraard niet zomaar, want zowel in Ganshoren als op Turkse bodem in Balikesir kwam ze als winnares uit de bus.

Op weg naar de titel op de gravelterreinen van TC Charles-Quint versloeg Liebens nog haar landgenoten Steffi Distelmans en Sofie Oyen in twee sets, om de week erop een rits buitenlandse speelsters af te houden richting opperste triomf.
"Voor mij is dit zonder meer een unicum, zo twee titels op rij pakken op ITF-niveau", geeft ze te kennen. "Daarmee heb ik meteen mijn aantal overwinningen van verleden jaar geëvenaard toen ik uiteindelijk zeven keer de eindstrijd wist te halen. Die twee weken vakantie heb ik nu wel verdiend. Nadien gaan we ons stilaan voorbereiden op het najaar, waarin we redelijk veel punten te verdedigen hebben. Dat is een nieuw gegeven waar we zo goed mogelijk zullen proberen mee om te gaan."