Klaartje Liebens stopt met internationaal tennis

Klaartje Liebens stopt met internationaal tennis

Jarenlang behoorde Klaartje Liebens (WTA-657) tot de beste Vlaams-Brabantse tennisspeelsters en dus was het groot en ook wel verrassend nieuws toen ze onlangs te kennen gaf het internationale ITF-circuit voor bekeken te houden.

"Ik zat er nochtans al een tijdje mee in mijn hoofd en dan is het wel een opluchting als die knoop eindelijk is doorgehakt", laat ze weten. "Langs de andere kant ga ik het ergens ook wel missen, want het tennis op zich ben ik zeker nog niet beu. Op 22-jarige leeftijd zou dat misschien ook wel een beetje raar zijn, al ben ik dan reeds pakweg tien jaar aan het reizen. Vaak deed ik dat in mijn eentje. Op ITF-niveau steek je er immers alleen maar aan toe aangezien de inkomsten eenvoudigweg niet in verhouding staan tot hetgeen het je allemaal kost. Vooral mentaal was het na al die jaren op. Het valt echt niet te onderschatten, want buiten het feit dat je vaak alleen zit tussen vier muren wordt er altijd ook het één en ander van je verwacht. Maar puur sportief waren er natuurlijk verschillende hoogtepunten, zoals de vijf titels die ik pakte in 10.000 dollar-tornooien. En met stip op één, de hoofdtabel die ik haalde op de Diamond Games in Antwerpen in 2015. Toen bereikte ik ook mijn beste ranking als nummer 295 van de wereld. Maar je moet uiteraard blijven winnen en op een hoger niveau is dat geen sinecure."

Het goede nieuws is dat Liebens het tennis niet zomaar de rug toekeert, verre van zelfs.

"Om te beginnen tennis ik daarvoor nog veel te graag, dus je zal me de komende weken nog vaak op de hoofdtabel van een sterrentornooi terugvinden. En daarnaast ben ik op volop bezig met de voorbereidingen voor het najaar op Wimbledon Tenniscenter in Sint-Truiden, de club van de ouders van mijn vriend Yanno Vanwelkenhuysen. Ik ga er het trainersteam versterken en mee de clubtrainingen in goede banen helpen leiden. Maar ik zou er ook mijn ervaring willen doorgeven aan jeugdige talenten die volop timmeren aan de weg naar boven. Met een 240-tal internationale wedstrijden op de teller ken ik het wereldje alleszins door en door", knipoogt Klaartje Liebens.