Klaartje Liebens rijgt sterrenzeges aan elkaar

Klaartje Liebens rijgt sterrenzeges aan elkaar

De sportieve rivaliteit tussen Klaartje Liebens en haar eeuwige rivale Sofie Oyen bereikt deze zomer een nieuw hoogtepunt. Samen domineren ze dezer dagen de hoger gedoteerde sterrentornooien en verdelen ze de koek onder elkaar. Op Tennis SDI moest Liebens de titel aan haar concurrente laten, maar een week later op TC Panorama sloeg ze meedogenloos terug.

De Tiense klopte in Overijse Sofie Oyen in de halve eindstrijd en liet in de finale ook het nummer 18 Catherine Chantraine kansloos. Het werd 6-2, 6-2.
"Ik ben vooral opgelucht dat het in die eindstrijd nog zo goed gegaan is. Kort daarvoor had ik nog een finale afgewerkt op TC Racso en daar had ik in drie sets verloren van Manon Garcia", reageerde ze. "Ik moest dus niet alleen de mentale knop snel omdraaien, ik vreesde ook voor een fysieke terugval. Daarom ook dat ik nog meer dan anders voor mijn shots gegaan ben en dat pakte goed uit. Ik maakte heel weinig fouten en Chantraine had moeite om aan te klampen. Nu goed, ik wist dat het erin zat want ook in Geronsart half juli had ik vlot de maat van haar genomen."
Klaartje Liebens blijft dus gewoon winnen, al laat de drukke kalender zich duidelijk gevoelen.
"Ik zal het niet snel als excuus inroepen, maar ik speel nu elke week sowieso twee tornooien en dan slaat de vermoeidheid soms al eens sneller toe", laat ze weten. "En dan heb ik het niet alleen over de fysieke belasting, maar mentaal is het ook niet altijd even makkelijk om elke match te vechten voor ieder punt. Het voordeel is dat ik veel win, maar in die eerste rondes wil je ook zo weinig mogelijk energie verspillen. Elke week heb ik ergens wel een klein dipje, maar op karakter red ik het meestal wel. Dat gezegd zijnde ben ik echt heel tevreden van mijn huidige vorm. Dat is elk seizoen toch een klein vraagteken nu ik amper nog aan trainen toekom en vooral les geef op TC Wimbledon."
"Mijn strafste exploot dit seizoen? Dan denk ik vooral aan die week eind juli toen ik zowel Bercuit als Odrimont won, respectievelijk vijf en vier sterren, en onderweg zowel Mikhaela Boev als Elyne Boeykens én Sofie Oyen klopte. Hopelijk meer van dat in die laatste tornooiweken, want het Belgian Circuit is ieder jaar toch een doel op zich en de eerste plaats is nog binnen handbereik."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com