Klaartje Liebens doet gooi naar Indoortitel

Klaartje Liebens doet gooi naar Indoortitel

Krijgen we komend weekend een nieuwe strijd tussen Klaartje Liebens en Sofie Oyen met de Vlaamse Indoortitel als inzet? Als het van de Tiense afhangt wel, want na haar verloren halve finale van vorig jaar gaat ze nu opnieuw vol voor de winst.

"Het is niet dat ik er veel mee bezig ben geweest, maar als ik het veld betreed wil ik gewoon altijd winnen", kijkt ze vooruit. "Die echte winnaarsmentaliteit is wellicht een overblijfsel van mijn periode op de internationale toer, want daar gaat het natuurlijk echt om de knikkers. Sinds mijn afscheid is er uiteraard veel veranderd. Echt trainen doe ik niet meer, maar gelukkig sta ik wel nog iedere dag op de baan op TC Wimbledon. Niet noodzakelijk om te sparren, wel om les te geven op clubniveau aan kinderen vanaf negen jaar. Maar daar zitten ook B-geklasseerden bij waarmee ik samen in de ploeg speel, dus dat lukt dan al beter. Nu, in de anderhalf jaar dat ik dit doe, heb ik nog nooit spijt gehad van mijn keuze. Ik amuseer me iedere dag opnieuw en ik kan het goed combineren met de nationale tornooien op het Belgische sterrencircuit, dus dat is eigenlijk ideaal."
Ondanks de beperkte trainingsarbeid heeft ze op nationaal vlak niemand te vrezen, al zitten er ongetwijfeld opnieuw enkele spannende duels met eeuwige rivale Sofie Oyen aan te komen.
"Dat zal onvermijdelijk zijn, al ben ik toch blij dat we elkaar deze keer pas in de finale kunnen treffen", knipoogt ze. "Vorig jaar verloor ik nog met 7-6 in de derde set van haar, dus hopelijk kan ik nu beter doen en die titel pakken. Of ik de goede vorm al te pakken heb? Goh, het is nog wat moeilijk inschatten omdat ik nog maar weinig referentiepunten heb. In Alken had ik de pech om snel op Magali Kempen te stuiten en zij is natuurlijk nog volop actief op het internationale circuit. Het zal er bij mij in eerste instantie op aankomen om ritme op te doen en hopelijk kan ik zo ook groeien in het tornooi. Maar goed, ik maak me er op voorhand nog niet al te druk in. Als er één ding is wat in al die jaren op de toer geleerd heb, dan is het dat wel. Op papier lijkt het er alleszins niet slecht uit te zien, dus afwachten of dat ook in de realiteit zo zal zijn."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com