Kersttornooi van TC Velina gaat zeker door

Kersttornooi van TC Velina gaat zeker door

Het gonst weer van tennisbedrijvigheid in Oost-Vlaanderen tijdens de kerstdagen.  Topspin, De Vallei Temse , Merelbeke, Sportcentrum De Jasmijn, TC De Zilveren Klomp en De Krijte  zijn aan organisatie toe. Wie zijn nieuw klassement eens wil testen of punten wil verzamelen voor het criterium heeft keuze te over. Ook voor het Belgian Circuit zijn al tornooien voorzien op Park Ronse, Madison Ninove dat wellicht aan één van zijn laatste organisaties toe is en ook Velina Geraardsbergen. Clubs  die ook reeksen voor het criterium op het programma hebben.

Bij TC Velina rees vorige maand twijfel toen de clubaccommodaties fel geteisterd werden door een brand op dinsdag 26 november. Cafetaria, de vernieuwde keuken en douches waren zwaarst getroffen. Gelukkig kon de sporthal grotendeels gevrijwaard blijven en bleef het daar beperkt tot rookschade.

Intussen konden eigenaar Philippe De Norre en enkele medewerkers het tennisgedeelte helemaal speelklaar maken en staat het vast dat de wedstrijden kunnen doorgaan. Willy Vanderbeken, sinds jaar en dag tornooileider op Velina,  heeft er een goed oog in. "De nodige inspanningen werden geleverd en tennissen is geen probleem. Voor de omkadering zoekt men noodoplossingen maar alles komt in orde. We zitten nu al aan meer dan 200 inschrijvingen voor zowel enkels als dubbels en ook ons stertornooi wordt ondanks wat concurrentie wel weer een succes. We steunen immers op een groot stuk traditie."