Kenny Herscovici: “Blijven leren om competitiespelers naar hoogst mogelijke niveau te tillen”

Kenny Herscovici: “Blijven leren om competitiespelers naar hoogst mogelijke niveau te tillen”

Tennis Vlaanderen lanceerde onlangs de Gamechangers-campagne om het belang van de trainer in de verf te zetten. Een jong trainerstalent is alvast Kenny Herscovici. Hij is momenteel trainer B en op 26-jarige leeftijd heeft hij het traject richting trainer A ingezet. "Ik wil mijn spelers op de best mogelijke manier begeleiden, dus wil ik alles weten", zegt de ambitieuze Herscovici.


De laatste twee jaar is hij zelf niet meer competitief, maar in 2018 had Herscovici nog een B-15/2-klassement (100 punten) achter zijn naam staan. "Als tennisser heb ik de lat voor mezelf steeds hoog gelegd. Ik zou het voor mezelf dan ook teleurstellend vinden om als trainer op een bepaald niveau te stoppen", zegt Herscovici. "Op alle vlakken wil ik mijn leerlingen zo goed mogelijk bijstaan en daarom wil ik zo veel mogelijk informatie verzamelen. Het begeleiden van competitiespelers en talenten is altijd mijn doel geweest. Het geeft een geweldig gevoel om hen te zien evolueren. Elke dag leer ik trouwens nog bij van de mensen rondom mij."

Cas-Academy

"Ik sloot als 18-jarige als trainer aan bij de CAS-Academy van Philippe Cassiers. Het trainersavontuur startte op Ter Eiken, daarna volgde Blauwe Regen en nu hebben we met de academie onze vaste plek op Forest Hills gevonden. Het was uitgerekend op Forest Hills dat ik als tennisser mijn belangrijkste stappen zette. Alles komt dus terug (lacht). Cassiers heeft me als trainer de weg gewezen. En dankzij de ijzersterke opleidingen van Tennis Vlaanderen kun je als trainer snel evolueren."

Richting Trainer A

Herscovici, die vanop afstand ook nog de bacheloropleiding Toegepaste Informatica volgt, mikt dus duidelijk hoog als trainer. Trainer A worden is daarom de volgende logische stap. "Intussen ben ik aan dat traject begonnen", zegt hij. "De eerste module is algemeen. Iedereen die trainer A wil worden – dat geldt dus voor alle sporten – moet deze opleiding volgen. De examens staan voor einde juli gepland. Daarna volgen de sportspecifieke modules 2, 3 en 4. In het beste geval – indien ik voor alles geslaagd ben – eindigt dit traject in april 2023."

Herscovici raadt zijn leerlingen aan om de eerste stappen richting aspirant-initiator te zetten. "Omdat het zeer belangrijk is om ook langs de andere kant de nodige inzichten te krijgen", besluit hij. "Als speler kan je daar alleen maar beter van worden."

Bron - HLN