Kempen en Bergs scoren op TC Gym

Kempen en Bergs scoren op TC Gym

Met de finales van de tornooien van TC Gym en TC Hove lag het zwaartepunt van het Belgian Circuit het voorbije weekend in Antwerpen. In Schoten waren Magali Kempen en Zizou Bergs de laureaten, in Hove waren dat Zara De Schutter en Olivier Rojas.

Nadat Ruben Bemelmans vorige week het tornooi van Brandt won, verhuisde de Belgische mannentop naar TC Gym om daar een nieuw sterrentornooi af te werken. Bemelmans was deze keer niet aan het feest. In zijn eerste wedstrijd verloor hij in achtste finale met 6-3, 6-2 van Seppe Cuypers. Een verbluffende Cuypers zou uiteindelijk pas in halve finale in de tiebreak van de derde set sneuvelen tegen Benjamin D'Hoe (6-4, 6-7, 7-6). Eerste reekshoofd Kimmer Coppejans geraakte wel bij de laatste vier, maar moest daarin bij 3-3 in de eerste set met een schouderblessure de strijd staken tegen Zizou Bergs. Het was uiteindelijk Bergs die deze topeditie van het Gym-tornooi won door in finale D'Hoe met 7-5, 6-2 te kloppen. Deze week kunnen de nationale toppers elkaar opnieuw ontmoeten op TC Mol. Een halve finale tussen Bergs en Bemelmans is daar mogelijk, terwijl Coppejans – indien hersteld – bovenaan de tabel te maken krijgt met onder meer Christopher Heyman en Maxime Pauwels.
Met Magali Kempen (WTA 430) kwam op TC Gym ook een mooie naam bij de vrouwen op het palmares. In halve finale moest Kempen (foto Stolck) diep gaan om de lokale Axana Mareen met 2-6, 7-5, 6-1 af te houden. In finale werd het 6-3, 6-4 tegen Tilwith di Girolami. Die 16-jarige di Girolami kan trouwens  terugblikken op een uitmuntend tornooi met overwinningen tegen Vicky Van de Peer, Elyne Boeykens en haar Topsportcentrum-collega Amelia Waligora.
Een dag na haar nederlaag tegen Kempen in Schoten ging het voor Axana Mareen naar Hove waar ze in finale de 18-jarige Vlaams-Brabantse Zara De Schutter ontmoette. De Schutter, die gans het tornooi geen set verloor, haalde het met 6-1, 6-2.
Bij de heren was het De Rakket-kopman Olivier Rojas die in Hove mocht juichen. Na een felle strijd ging hij met 7-6, 7-6 over Tom Craenhals.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net