Katrien Renders na 3 jaar al Limburgs kampioen

Katrien Renders na 3 jaar al Limburgs kampioen

Pas drie jaar geleden begon Katrien Renders met tennis, ze was toen 37 jaar. Daarvoor speelde ze basketbal. Een succesvolle omschakeling want het afgelopen seizoen werd ze Limburgs kampioen bij de 35-jarigen.
"De zomer van 2014 was mijn eerste zomer ... toen heb ik niet al te veel gepresteerd. Toen heb ik vooral veel leergeld betaald. Een halve finale enkel en een dubbelfinale waren mijn beste resultaten", doet Katrien haar verhaal. "De zomer van 2015 was heel druk. Met onze interclubploeg (dames 25 tot 35 punten) werden we Limburgs kampioen en zijn we tot in de halve finale geraakt in de running voor Belgisch kampioen. Mijn persoonlijke resultaten waren ook al beter met twee halve finales en één finale maar geen enkele tornooizege. In dubbel was ik wel succesrijk met drie tornooizeges. Dubbel gemengd tot 30 punten werd ik tweede in het criterium, samen met mijn broer."
"Deze zomer speelde ik 7 enkeltornooien, waarvan ik 6 keer de finale bereikte en hiervan 5 finales heb gewonnen. Door deze overwinningen heb ik het criterium gewonnen in de enkel dames 35/3 reeks en mocht ik deelnemen aan de master die ik ook won. Dubbel heb ik 7 tornooien gewonnen. Vooral in de dubbel dames 2 reeks was ik actief. Hierin behaalde ik samen met mijn partner Morgane Daniëls de tweede en derde plaats in het criterium. Voor de komende jaren hoop ik gespaard te blijven van blessures en nog veel plezier te beleven aan het tennis. Tijdens mijn basketverleden kreeg ik al drie keer een nieuwe kruisband."

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15