Junior Alexander Hoogmartens kijkt vooruit

Junior Alexander Hoogmartens kijkt vooruit

Sinds begin deze maand mag er eindelijk opnieuw getennist worden en dat is voor velen een opluchting. Ook voor Alexander Hoogmartens (ITF-49) uit Beersel, die al sinds half februari geen competitie meer heeft gespeeld en in normale omstandigheden nu op Roland Garros had vertoefd.

"Mijn laatste tornooi was een Grade 3 in Duitsland en dat zal nog wel een tijdje zo blijven", beseft het 18-jarige talent. "Momenteel geldt de competitiestop tot begin augustus. Wat erna zal gebeuren, is voorlopig nog koffiedik kijken. Maar als we opnieuw in actie mogen komen, dan veronderstel ik dat dat eerst op nationaal niveau zal zijn. Nu goed, we kunnen alleszins opnieuw trainen in het topsportcentrum in Wilrijk, voorlopig zo'n twee uurtjes per dag. In het begin was het wel een beetje raar om je eigen ballen te moeten markeren, maar alles went. Alleen de fitness mogen we nog niet gebruiken, die oefeningen doen we op eigen houtje."
"Hoe erg het zou zijn als dit jaar helemaal in het water valt? Tja, ergens zou het wel spijtig zijn natuurlijk", meent hij. "Ik heb me vooral op het juniorencircuit toegelegd om die Grand Slams te kunnen betwisten. En die tweede ronde op de Australian Open smaakte beslist naar meer. Elke Grand Slam is ook verschillend qua beleving, dus ik had dezer dagen maar al te graag Roland Garros als speler willen ontdekken. Misschien komt het er in het najaar nog van. Een eerste keer op gras spelen, zal er sowieso niet inzitten aangezien Wimbledon een jaartje overslaat. Nu, één ding is zeker: die overstap naar het herencircuit in 2021 wordt heel spannend. Dan gaat je professionele carrière eigenlijk pas echt van start en daar kijk ik nu al naar uit."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com