Julien Cagnina wint Rising Stars in Duinbergen

Julien Cagnina wint Rising Stars in Duinbergen

Tennisclub Duinbergen werd eind juli omgevormd tot een gezellige tennistempel voor de "Rising Stars Tennis Tour", een internationaal $15.000 ITF tennistornooi voor heren, met BNP Paribas Fortis als hoofdsponsor. Het was reeds de zevende editie van dit tornooi in TCD. De Belg Julien Cagnina versloeg in de finale de Duitser Mats Moraing.

Op zondagnamiddag 30 juli werd onder een stralende zon en met een tribune vol enthousiaste toeschouwers, een spannende finale betwist. De Belg Julien Cagnina won gemakkelijk de eerste set van de Duitser Mats Moraing met 6/2. In de 2de set speelde Mats veel agressiever en hij zette meer druk door regelmatig aan het net te komen en zo won hij de 2de set met 6/0. Maar in de derde set toonde Julien Cagnina, na een 5/3 achterstand, zijn sterkte door een meer gevarieerd tennisspel en hij won de derde set met 7/5. Dit was de derde overwinning van Cagnina. Hij won reeds in 2014 en 2015.

Eerder op vrijdag 28 juli werd de finale gespeeld van de dubbel heren tussen een Belgisch en een Australisch team. Na een super tie-break in de derde set wonnen de broers Adam en Jason TAYLOR (AUS) van Michael GEERTS en Jonas MERCKX (BEL).