Julie Winters (TC Lovanium) zegeviert voor het tweede jaar op rij op de Hasselt Yachting Club: “Extra gemotiveerd om titel te verlengen”

Julie Winters (TC Lovanium) zegeviert voor het tweede jaar op rij op de Hasselt Yachting Club: “Extra gemotiveerd om titel te verlengen”

Op haar thuisclub TC Lovanium moest Julie Winters vorige week in de achtste finales de wet van de sterkste ondergaan tegen de gerenommeerde A-speelster Mikhaela Boev. Maar het nummer 54 van België liet zich niet uit haar lood slaan en greep afgelopen zondag voor het tweede jaar op rij de titel op het sterrentoernooi van de Hasselt Yachting Club.

"Ik was toch wel een beetje ontgoocheld na die verloren wedstrijd op mijn eigen club", reageert de 18-jarige speelster. "Niet dat ik meteen verwacht had Boev te kunnen kloppen, maar de 6-1, 6-1-score oogde toch net iets te zwaar. Tja, ik denk dat ik de punten iets te veel heb willen forceren en ook de precisie stond niet bepaald op punt. Nu, ik ben sowieso geen typische hardhitter, daarvoor ben ik net iets te klein van gestalte en kom ik power tekort. Ik moet het meer van de langere rally's hebben en gebruik redelijk veel spin in mijn slagen. Vanaf bal vier is de kans zoveel groter dat ik het punt naar mijn hand kan zetten en dat bleek onder meer ook in die eindstrijd in Hasselt."

Weinig rally's
Het werd een finale met een op het eerste zicht wat bizar scoreverloop tegen het nummer 48 Emma Verheyden. "Ja klopt, want nadat ik de eerste set met 6-3 naar mijn hand had gezet, kreeg ik vrij snel een 6-1-score om de oren", pikt Winters in. "In de derde set waren de rollen weer omgedraaid en gaf ik geen enkel spelletje meer prijs. Nu, Emma slaat zelf heel harde groundstrokes en dan krijg je automatisch een wedstrijd met weinig rally's en ritme. Voor mij kwam het erop aan om haar zoveel mogelijk die extra bal te laten slaan en in de beslissende set ging ze terug wat vaker in de fout. Misschien is het geen toeval dat ik net op de Yachting Club mijn eerste zege van het seizoen behaalde, aangezien ik extra gemotiveerd was om mijn titel te verlengen."

A-speelster
Na de drukke tenniszomer, met elke week tot wel twee sterrentoernooien, gaat Julie Winters haar studies bio-ingenieur aanvatten aan de universiteit. "Dat zal in het begin sowieso wat zoeken zijn, maar het tennis zal nooit helemaal naar het achterplan verdwijnen", verzekert ze. "Daarvoor is de passie voor het spelletje te groot, want het is nog steeds mijn favoriete bezigheid als het studiejaar zoals nu eindelijk achter de rug is. En ik weet ook wel dat het te laat is om nog een WTA-ranking te ambiëren, maar de Belgische sterrentoernooien zijn ook een hele mooie uitdaging. Ik zou het best zonde vinden als ik er nooit in zou slagen om het tot A-speelster te schoppen. Ik ben er op dit moment heel dichtbij, maar de laatste stapjes zijn uiteraard de moeilijkste (knipoogt)."

Bron HLN - 16/07/2021