Jonas Merckx wint driesterrentornooi op TC Players

Jonas Merckx wint driesterrentornooi op TC Players

Bij TC Players Ninove blikt men tevreden terug op de eerste editie van een driesterrentornooi. In de reeks meetellend voor het Belgian Circuit kwamen drie A-spelers opdagen en samen met de andere reeksen kwamen 365 spelers aan de inschrijvingstafel in Ninove. Een record dat nog kon overtroffen worden had men om organisatorische redenen de inschrijvingen niet moeten afsluiten twee dagen voor de voorziene datum. De weermaker speelde mee en zorgde voor een knaleditie en veel volk dat kon genieten van mooie staaltjes tennis.
Dat was zeker het geval in de hoogste reeks waar abonnee op de zeges ,Jonas Merckx, zich alweer de beste toonde. Hij won in kwartfinale van Robin Vanhauwe met 7/5 en 6/2; In halve finale leek Jacques Gley ( in kwart winnaar van Tuur Heuvinck) meer weerstand te bieden maar ook hij verloor 7/5 en 6/2. Van de goedlachse en sympathieke Mexicaan Peralta-Tello die Thomas Heyse en Benjamin D'Hoe had verslagen verwachtte men stevige repliek in finale maar de tweede in de tussenstand van het Belgian Circuit had weinig verhaal tegen het secure en degelijke werk van de aalvlugge Jonas Merckx . Het werd 6/0 en 6/1.
In de open junior-veteranenreeks dwong Pepijn De Petter de West-Vlaming Jeroen Roose tot het uiterste . Het werd 7/5 en 7/6 in finale.
De 13-jarige belofte Mats Herremans van de organiserende club schoot in finale van mannen III wat kracht te kort om criteriumleider Miel Sweerman te verslaan. De sterke pupil van trainer Jos Geerinck won met 6/4 en 6/2.
Arthur Callebaut was de betere van Rune Willaert in reeks IV, Boris Van Der Biest won in reeks V en Jan Matthijs ( TC Players ) in reeks VI.
In de leeftijdscategorieën waren er zeges voor Kris Sergeant (JV 2), Steven Sonck ( JV 3),Dirk Vercammen (V 2), Thierry De Cooman ( V 3), Dirk Van Der Cruyssen( 55/2) en Frans Van Der Schueren ( 55/3).
Amelie Gheysen (TC Kortemark) kwam Fien De Vuyst verslaan bij dames II terwijl Elien Broodtaerts de betere was van Lani Neefs in reeks III. De regionalen Tessa De Braeckeleer ( tegen Nette Hermans) en Lotte Kosynsky ( tegen Fien Brysse) wonnen in reeks IV en V. Sigi Antoons, Lieselotte Hemerijckx en Els Timmermans wonnen in de leeftijdscategorieën.
TC Players kan zich nu opmaken voor het dubbeltornooi dat vanaf vrijdag 21 juli loopt.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be