Jeugd TC Stade Leuven op de koffie bij Kim Clijsters

Jeugd TC Stade Leuven op de koffie bij Kim Clijsters

Ineens kom je als winnaar van de doppenspaaractie van AA Drink uit de bus en beleef je als gevolg daarvan de tennisnamiddag van je leven. Het overkwam 24 gelukkige jeugdspelers van TC Stade Leuven, die onlangs samen met begeleiders en ouders te gast waren op de Kim Clijsters Academy in Bree voor een tennisclinic.

Geen (ex-)wereldtopper zo bereikbaar als de sympathieke Limburgse en dat ondervond de competitiejeugd van Stade Leuven zaterdagnamiddag aan den lijve.
"Reken maar dat het een superervaring was voor die gasten en niet alleen voor hen", lacht coach Mark Scheepmans, die samen met Gert Vanderlinden mee was als begeleider. "Alles was echt tot in de puntjes geregeld door Golazo en met name coach Carl Maes. We hadden zelf op voorhand onze selectie gemaakt uit de jeugd van 10 tot 18 jaar die zich doorheen het jaar had geëngageerd voor vrij begeleid spelen op zaterdag. De eerste 24 die zich vervolgens inschreven, waren verzekerd van hun plaatsje in de auto richting Bree. Daar aangekomen, konden we goed anderhalf uur terecht op vijf tennisterreinen. En Clijsters tenniste de hele tijd gewoon mee, zodat iedereen op het einde van de rit zowel een keertje met als tegen haar had gedubbeld. Na afloop maakte Kim ook nog tijd voor een handtekeningensessie en de nodige selfies en konden er ook vragen aan haar gesteld worden. Zo kwamen we te weten wat ze zelf als haar mooiste overwinning beschouwde, met name haar eerste US Open-titel als mama, en had ze lovende woorden voor zowel Federer als Nadal. Een unieke belevenis kortom, die nadien nog een tijdje nazinderde in de hoofden van iedereen die er mocht bijzijn."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com