Jeugd aan de macht op Park Ronse

Jeugd aan de macht op Park Ronse

Op het laatste Belgian Circuittornooi van de zomer op Park Ronse liet de jeugd zich duidelijk gelden. In de hoogste mannenreeks gingen de vier reekshoofden er onverbiddelijk uit tijdens de kwartfinales. Grote belofte Alexander Blockx ( amper 15) versloeg Yannick Lenaerts, Ninovieter Mats Herremans ( 16) klopte Liam Dielen, Jan Van Camp ging voorbij Jens De Bosscher en thuisspeler Clement Debaveye ging eruit tegen Dries Smits.
In een mooi halve finaleduel tussen de  youngsters versloeg Blockx met 7/5 en 6/1 Herremans die aan zijn  zesde halve finale van het seizoen toe was. Dries Smits ging in de andere halve finale voorbij Van Camp in een driesetter. In de finale werd het een vlotte zege voor Blockx met 6/2 en 6/1.
In de hoogste damesreeks gingen eveneens twee tieners van het opleidingscentrum van tennis Vlaanderen in Wilrijk naar de finale. Tilwith Di Girolami haalde het dit keer van Amelie Van Impe (Wichelen)  die in de tweede set moest opgeven. Vanaf nu wacht voor beide meisjes opnieuw het internationaal circuit waar ze dit seizoen al mooie punten scoorden.
In de mannen II-reeks haalde Arno Van Den Hende het van Rune Willaert in drie sets en in de dames II-reeks was Stefanie Carpentier te sterk voor Silke Van Schoor.