Jessica Dhondt (Witte Kaproenen): “Ik wil vooral genieten”

Jessica Dhondt (Witte Kaproenen): “Ik wil vooral genieten”

Finaleweekend op TC Witte Kaproenen en daarin doet Jessica Dhondt (32) vrijdagavond voor eigen publiek een gooi naar een plaatsje in de finale. In de halve finale krijgt ze Tessa Naert tegenover zich. De kapster uit Kruisem legt zichzelf niet al te veel druk op.

"Vijf, zes jaar geleden was ik wel meer gefocust op het resultaat. Toen speelde ik na een goed seizoen nog de Masters bij vrouwen 4. In de kwartfinale werd ik al van de tabel gekieperd. Te veel stress. Zelfs de scheidsrechter sprak mij daarover aan. Nu geniet ik meer van het spelletje. Ik speel bij dames 3 en geniet er wel van de wedstrijden. Het gaat best snel, maar daar houd ik wel van. Ik kan er mee leven als ik na een degelijke repliek en een goede wedstrijd toch aan het kortste eind trek."

Performance
Maar natuurlijk hoopt Dhondt voor eigen publiek de finale te spelen. Een sterke prestatie op TC Zwevegem zwengelt de hoop op een finaleplaatsje wel aan. "Op TC Zwevegem kreeg ik in de kwartfinale reekshoofd Eline Azou als tegenstandsters. Een stuk hoger geklasseerd, maar in een driesetter van ruim drie uur trok ik toch aan het langste eind (1-6, 7-5, 7-5). Zo iets geeft natuurlijk vertrouwen, al was ik in de halve finale dan weer kansloos tegen Sari Van Ham, een talentvol meisje van 13."

Sociaal
Dhondt kiest voor een beperkt programma, maar vindt tennis spelen toch een toegevoegde waarde voor haar sociaal leven. "Je komt vaak dezelfde mensen tegen op de toernooien en op de duur schept dat wel een band. Ik vind het wel jammer dat er bij vrouwen 3 en bij dames 25 vaak niet voldoende deelnemers zijn en er daardoor links en rechts wel toernooien weg vallen. Ik tennis dan wel recreatief, maar probeer conditioneel wel op niveau te blijven. Mijn forehand is mijn sterkste wapen, mijn backhand is ‘slize' en daardoor vooral een verdedigende slag. Ik maak me niet druk om mijn halve finale tegen Tessa Naert, maar het zou wel mooi zijn om voor eigen publiek de finale te mogen spelen."

Bron HLN - 22/07/2021