Jens Bosmans: ongeslagen én criteriumleider heren 3

Jens Bosmans: ongeslagen én criteriumleider heren 3

Met vijf tornooioverwinningen is de 18-jarige Jens Bosmans (70 punten) van TC Den Bremt (Turnhout) de criteriumleider bij de heren 3. Voor Filip Verbeek, coach aan de Tennisschool Play, zijn de resultaten van één van zijn poulains geen toevalstreffer.

Het nieuwe seizoen begon bij de jaarwisseling reeds goed voor Jens Bosmans met winst op het tornooi van De Chalet. Ook tijdens de zomermaanden was Bosmans in de derde reeks op geen foutje te betrappen. Begin juli schreef hij het tornooi van Herentalse op zijn naam, daarna volgden ook nog De Kievit, ISC en opnieuw De Chalet. Vijf tornooideelnames, vijf keer hoofdprijs: het was meteen genoeg om leider te worden in de criteriumstand bij de mannen 3. En opvallend: het voorbije weekend versloeg Bosmans in de finale in Grobbendonk zijn naaste achtervolger in de criteriumstand, Axel Huysmans (TC Kromveld) met 6-3, 6-4.
Bosmans traint aan de Tennisschool Play, een school die zowel op Den Bremt, TC De Dageraad (Beerse) als TC De Vrijheid (Hoogstraten) actief is.
"Jens speelde het voorbije seizoen vrij veel padel, maar toch was het snel duidelijk dat hij dit jaar op de tenniscourt meteen het goede ritme te pakken had", aldus trainer Filip Verbeek. "Voor mij zijn deze uitstekende resultaten dan ook geen verrassing. Nu is het afwachten hoe het seizoen in deze vreemde tijden verder evolueert."
Bosmans krijgt op Den Bremt hoogstens twee keer per week groepsles en laat verder weinig kansen onbenut om vrij te tennissen. "Hij traint veel en hij is handig: twee belangrijke troeven om een zeer degelijk niveau te halen", aldus Verbeek. "Op termijn zie ik hem zeker richting 90 punten evolueren."