Jef Vandorpe opnieuw Vlaamse tennisbelofte van het jaar

Jef Vandorpe opnieuw Vlaamse tennisbelofte van het jaar

Op zijn zestiende kan Jef Vandorpe al de nodige adelbrieven voorleggen in het rolstoeltennis, met onder meer een 26ste plaats op de wereldranglijst bij de heren. Gezien de sportieve resultaten van het voorbije jaar, was het ook meer dan terecht dat Tennis Vlaanderen hem voor het tweede jaar op rij uitriep tot Vlaamse tennisbelofte van het jaar.

Vandorpe bleef daarmee onder meer toptalent Zizou Bergs voor, die eerder dit jaar op de rand van de top tien prijkte bij de junioren.
"Dit is echt wel de kers op een rijkgevulde taart", juicht de youngster. "Dat ik vorig jaar als eerste rolstoeltennisser verkozen werd tot belofte van het jaar was al een hele eer, maar deze tweede bekroning op rij maakt het alleen maar nog mooier. Ik ben vooral ook blij met de erkenning die het rolstoeltennis de laatste jaren steeds meer en meer krijgt. Zo'n verkiezingen zijn daartoe toch een belangrijke graadmeter. Onze Belgische nummer een Joachim Gérard behoorde ook tot de genomineerden voor Paralympiër van het jaar en dan heeft hij nog niet eens zijn beste seizoen achter de rug."
Dat laatste is bij Vandorpe wel even anders, want zijn opmars viel amper te stuiten met vele overwinningen en toernooizeges tot gevolg.
"Ik ben er het afgelopen jaar absoluut in geslaagd om een constante in mijn prestaties te leggen zonder echte dip", klinkt het trots. "En er waren natuurlijk verschillende hoogtepunten, zoals de historische Belgische medaille in de World Team Cup. En dan was er natuurlijk mijn allereerste titel in een ITF-3 tornooi en dat uitgerekend op mijn thuisclub Stade Leuven. Onvergetelijke momenten, die me alleen nog meer meer zin gegeven hebben om er vol tegenaan te gaan. Ik ben nog zeer jong, maar tegelijk wil ik continu evolueren en mezelf op alle vlakken blijven ontwikkelen. In dat opzicht heb ik in de zomer ook beslist om op internaat te gaan in Wilrijk, waar ik sinds dit schooljaar de richting wetenschappen-topsport volg. Die keuze heeft me alleen maar voordelen opgeleverd, want ik kan me nu overdag in de week concentreren op de tennissport. Bovendien blijf ik gewoon verder werken met ex-profspeelster Laurence Courtois als trainster aangezien zij aangesloten is bij Tennis Vlaanderen. Voor de specifieke zaken eigen aan het rolstoeltennis doe ik nog steeds een beroep op Marc Grandjean die ook Joachim begeleidt."