Jana Otzipka ( ’t Broeksken Moerzeke) koestert haar Belgische titel

Jana Otzipka ( ’t Broeksken Moerzeke) koestert haar Belgische titel

Twee van de vier Belgische jeugdtitels gingen dit jaar naar vertegenwoordigers van Oost-Vlaamse clubs. Sebastien Cauhape (TCMerelbeke) toonde zich de beste bij jongens 13 terwijl Jana Otzipka ( B 4/6)  eerder verrassend maar niet minder verdiend de titel greep bij de meisjes 13.
Op het Vlaams kampioenschap op Forest Hills liet ze zich in finale nog verrassen door Mette Steegmans maar dat was voldoende voor deelname aan het Belgisch waar ze na winst in halve finale tegen de Waalse Renée Dorval in finale op Yana Meermans botste. Na verlies van de eerste set herpakte ze zich om met 3-6,6-3 en 6-2 te winnen.
"Vorig jaar behoorde ik tot de hoogste klassementsstijgers zodat het een moeilijk jaar dreigde te worden", aldus het meisje uit Sint-Amands dat in 't Broeksken opleiding krijgt van Dominique De Boeck en voor de conditietraining terecht kan bij Robin D'Hoe. "Het viel echter vrij goed mee. Ik kon op Park Vilvoorde een toernooi bij dames 2 winnen en probeerde het dan ook af en toe in de hoogste damesreeks waar ik veel kon opsteken. Ook in interclubwedstrijden met 't Broeksken in dames 3 vielen de resultaten mee. Enkele betere uitslagen tegen speelsters met B-klassementen zouden een B-2/6 moeten kunnen opleveren voor volgend seizoen. Bedoeling is dan dat ik volgend jaar  nog regelmatig in dames 1 ga spelen maar ook ga deelneem aan de belangrijkste tornooien voor meisjes 15/1 en enkele tornooien  van het tennis Europe circuit. Uiteraard komt daar een nog grotere tennisarbeid bij kijken hier in België en vermits ik Tsjechische roots heb kan ik tijdens de vakanties in Tsjechië ook in een club ik Praag terecht waar ik met de betere plaatselijke speelsters mag trainen. De titel vormt alvast een goede motivatie."

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be