Jacques Gley klopt Stefan Wauters in Ninove

Jacques Gley klopt Stefan Wauters in Ninove

De belangstelling is groot voor de tornooien van het Belgian Circuit die sinds de aanpassing van de lockdown op het programma staan. Dat ondervond men al op TC Players in Ninove en op TC Deinze waar de inschrijvingen voor heren 1 en trouwens alle andere reeksen vlot binnenliepen. Zowel qua kwaliteit als kwantiteit mocht men in die eerste weken dat het zomerseizoen op gang mocht niet klagen.
In Ninove hielden de ervaren spelers alvast nog de jeugd op afstand. Junior-veteraan Jacques Gley speelde er Thomas Heyse en Tuur Heuvinck uit terwijl Stefan Wauters Maikel De Boes en Eduardo Peralta-Tello uitschakelde wat een mooie , maar door de hevige wind moeilijk gemaakte finale opleverde. De tientallen kijkers kregen een driesetter voorgeschoteld die met 6/4, 4/6 en 6/3 naar Jacques Gley ging.
Ook veel belangstelling was er voor de finale van een sterk bezette heren II waar clubgenoten van Hof ter Burst, Louie De Smedt en Yannick Van Der Plas, elkaar bekampten. Via een tie-break in de tweede set haalde Gijzegemnaar De Smedt het uiteindelijk.
Nog twee ex-toppers in het nationaal circuit demonstreerden in de open junior-veteranenreeks waar Ief Nollet zich iets gemakkelijker aanpaste aan de weers- en terreinomstandigheden en met 6/2, 7/5 won van Jeroen Roose.
In mannen 3 versloeg Benoit Torcq ( Merelbeke) Jelle Lossie met 6/4 en 7/5. Tweevoudig finalist Steven De Keyser ( Players) verloor in heren 4 van Anthony Lambelin en in 35/4 van Dimitri Dehaes.
Marij Lybaert (Racso) verloor de finale in heren 5 maar won in heren 6. Junior-veteranen 2 ging naar Jelle Van Nieuwenhove die Geert Jenquin klopte.
Binte Moens ( Smash Londerzeel) die ook op Het Zeen Sterrebeek won hield op TC Players Celien De Goeje af met 6/4 en 6/1. Sarah Claerhout ( D 3) en Julie Vermeren (D4) wonnen de andere reeksen