ITF-toernooi rolstoeltennis op Stade Leuven

ITF-toernooi rolstoeltennis op Stade Leuven

Van 4 tem 7 augustus vond op de terreinen van TC Stade Leuven het Flanders 25 ITF-toernooi plaats in het rolstoeltennis. Dat de organisatie na vier jaar Oost-Vlaanderen naar Stade uitweek, was niet toevallig. Sinds 2009 biedt de club immers aangepast tennis aan voor personen met een motorische, verstandelijke, visuele of auditieve beperking en ook de accommodatie is daar intussen geheel op voorzien.

Eén van de voortrekkers is lesgever en nieuw bestuurslid Gert Vos, in 2002 nog goed voor een 13de plaats op de wereldranking. Als Leuvenaar prijkte hij ook zelf op de hoofdtabel, hoewel hij in principe niet meer actief is op het circuit.
"Ik ben in feite meer trainer dan actieve speler", laat hij weten. "Maar voor een toernooi als dit waar ik deel uitmaak van het organisatiecomité maak ik graag een uitzondering. Ik ben tenslotte ook bestuurslid op Stade, dus reden te meer om nog eens het beste van mezelf te geven. De club doet ook veel voor het rolstoeltennis, zo'n toernooi met internationale allure moest er eens van komen. Na die jaren in Oost-Vlaanderen is deze club een verademing, al was het maar omdat er voldoende ruimte voorzien is rond de terreinen en ze ook snel opdrogen als het eens geregend heeft. Tel daar de vele enthousiaste vrijwilligers bij en je snapt meteen waarom we ons geëngageerd hebben voor drie jaar in totaal."
Gaetan Menguy won overigens het toernooi. In een Franse finale rekende het nummer 25 van de wereld af met David Dalmasso (ITF-49). Gert Vos strandde net als landgenoot Ivan Kindt in de kwartfinales.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com