Internationaal succes voor Mareen

Internationaal succes voor Mareen

Axana Mareen (15) veroverde het voorbije weekend haar eerste titel op het ITF-juniorescircuit. In het Bosnische Siroki Brijeg (cat.5) liet ze in vijf wedstrijden slechts één set liggen: in kwartfinale werd het 6-7, 6-4, 6-2 tegen de Kroatische Mrcela. "Die Mrcela is een fysiek sterke speelster en serveert zeer goed", zegt Tennis Vlaanderen-coach Tom Van Beek. "Na verlies van de eerste set heeft Axana de wedstrijd echter gecontroleerd."
In de eindstrijd haalde Mareen het na een tweesetter van de Oekraïense Starodubtseva: 6-4, 6-4. Het werd trouwens een dubbelslag voor de speelster van TC Gym, want samen met de Sloveense Zupancic greep ze ook de dubbeltitel in Bosnië.
"Axana is gegroeid in het tornooi", aldus Van Beek. "Ze heeft een sterke opslag en forehand, kan sturen met haar backhand en kan ook foutloos aan een stevig tempo spelen. Als ze mentaal nog wat sterker wordt kan er straks een stevige sprong gemaakt worden. Het niveau is er alleszins."
Deze week start er een nieuw tornooi in Siroki Brijeg en mogelijk mag Mareen dus opnieuw vieren. Ze start als tweede reekshoofd en begint er morgen aan tegen de Russische Paltova.
Ook Frederic Jacobs speelde een sterk tornooi in Bosnië. Hij werd pas in finale na een driesetter gestuit door de Kroaat Nincevic: 5-7, 6-1, 6-4.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net