In't Vrije: 105 verschillende clubs vertegenwoordigd

In't Vrije: 105 verschillende clubs vertegenwoordigd

Op het tornooi van KTK In't Vrije in Sint-Kruis wordt dit weekend de eindfase van de jeugdreeksen van de Ethias Tour afgewerkt. Ondertussen werd ook het startschot gegeven van het Belgian Circuit- en criteriumtornooi. In totaal noteerde wedstrijdleider Wim Blontrock inschrijvingen van deelnemers uit eventjes 105 verschillende clubs.

"En dat is een absoluut record", lacht Wim Blontrock. "Andere jaren komen we op zowat 60 à 70 verschillende clubs uit. Behalve Luik komen de deelnemers deze keer ook uit alle gewesten van het land."
"Waar we dit record aan te danken hebben ? Voor de tennissers is de keuze natuurlijk minder groot omdat er enkele tornooien, gezien de huidige situatie, geschrapt werden. En verder is het een traditie dat heel wat toeristen die aan de kust verblijven naar ons tornooi afzakken. We veranderen trouwens ook nooit van datum."
Blontrock hoopt nu dat het tornooi op de best mogelijke manier verder kan afgewerkt worden. "Als club nemen we in ieder geval alle nodige maatregelen. Voor elke match worden de spelers aan de wedstrijdtafel gebrieft, de spelersbanken staan geschrankt opgesteld en er wordt heel veel ontsmet. De spelers en de toeschouwers beseffen het belang en iedereen houdt zich goed aan de voorschriften."
Opmerkelijk: met ook de leeftijdsreeksen +35, +45 en +55 staan deze week alle Belgian Circuit-reeksen in Sint-Kruis op het programma. Meervoudig Europees- en wereldkampioen Pierre Godfroid schreef zelfs voor de drie leeftijdsreeksen in. Bij de heren zijn Niels Desein, Alexander Hoogmartens, Jacques Gley, Eduardo Peralta-Tello en Robin Vanhauwe de eerste vijf reekshoofden, bij de vrouwen wordt het toptrio gevormd door Justine Pysson, Zara De Schutter en Emeline De Witte.