Ief Nollet (TC Deinze) wint op eigen club

Ief Nollet (TC Deinze) wint op eigen club

Alsof het in goede banen leiden van een tornooi met 500 deelnemers nog niet genoeg stress met zich meebrengt waagde duivel-doet-al bij TC Deinze , Ief Nollet,  in eigen club nog zijn kans zowel in heren 1 als in junior-veteranen 1, de reeks die ook in aanmerking komt voor het Belgian Circuit.

Het sterke deelnemersveld in heren 1 bleek wel iets te zwaar. Ief ging er in kwartfinale uit tegen Jens De Bosscher die in halve finale stevig weerwerk bood aan favoriet Jacques Gley die hij tot een driesetter dwong. Gley moest het in finale opnemen tegen Benjamin D'hoe die in een vroegere fase Eduardo Peralta-Tello en Stefan Wauters had uitgeschakeld. De Assenaar die wegens de coronamaatregelen momenteel nog niet in het buitenland kan aantreden bleek met 6/2 en 6/1 te sterk voor Gley.

In junior-veteranen won Nollet de halve finale van Frank Duyck en in finale moest ook Thomas De Groote onderdoen met 6/7 en 4/6.

Arno Van Den Hende die eerder al op De Vallei en Soks won was de beste in heren 2 terwijl Benoit Torcq met winst in heren 3 al aan de derde tornooizege zat op een paar weken.

In de hoogste damesreeks was er geen kruid gewassen tegen de 18-jarige Zara De Schutter die in halve finale Lynn Janssens versloeg en in finale amper één spelletje liet aan Michelle Van Mol.

Leonie Cornilly van 't Vrije was de beste in dames 2. In een eigenaardig verlopen driesetter won ze met 4/6, 6/0 en 7/6 tegen Stefanie Carpentier die eerder al beloft