Iedereen aan de padel in.TERNATional

Iedereen aan de padel in.TERNATional

Op de oude voetbalterreinen van SK Lombeek zal er tegen de zomer van 2020, onder de naam ‘in.TERNATional', een geheel nieuw padel- en sportsite geïnstalleerd worden.

Ondernemer Swa Devos, bekend van café De.Living en De.Zaal in Dilbeek, is niet aan zijn proefstuk toe. "Enkele jaren geleden ontdekte ik deze uitdagende sport en was meteen verkocht" vertelt Swa. "Ondertussen ben ik niet meer weg te slaan van het padelveld. Algauw stond ik drie keren per week te paddelen met vrienden. Toen de oude terreinen van SK Lombeek te koop kwamen staan, zag ik de opportuniteit om iedereen uit de regio aan het padellen te krijgen door de bouw van 6,5 padelterreinen. We kozen ook een bijzondere naam: met in.TERNATional willen we aangeven dat we allemaal wereldburgers zijn, ook in Ternat."

De plannen zijn groots. Tijdens de eerste fase wordt de oude kantine afgebroken en de eerste velden aangelegd. De bouw van de velden is gestart en ondertussen wordt er ook gewerkt aan de renovatie van het sanitair gedeelte. Als de omstandigheden het toelaten zal de eerste padelmatch begin juli gespeeld worden. "Uiteraard hangt onze start af van de coronasituatie. We stellen wel alles in het werk om, zodra het mogelijk is, iedereen te laten padellen.". In de toekomst wordt in.TERNATional meer dan padel alleen. "We voorzien een nieuwe kantine, waar niet alleen na het sporten uitgerust kan worden. Vlakbij het terrein liggen immers heel wat knooppunten van fiets- en wandelroutes. Zo wil in.TERNATional een plek worden waar jong en oud kan komen genieten van een drankje en hapje." Daarnaast zal er in de toekomst een speeltuin worden aangelegd en zijn er plannen voor een Finse piste of een petanqueveld.

Padel is een racket- en balsport en is eind jaren '60 ontstaan in de Mexicaanse badplaats Acapulco. "Padel is een terugslagspel, wat best vergeleken kan worden als een mix tussen tennis en squash, waarbij twee of vier spelers het tegen elkaar opnemen in een kooi met glazen wanden" legt Swa uit. "Spelen met die wanden maakt deel uit van het spel. Omdat het spel doorgaat na contact met de glazen wanden, krijg je soms lange rally's en dat levert veel spelplezier op. Vaak is strategie dan ook belangrijker dan brute kracht."

Ook Gemeente Ternat is verheugd met de komst van in.TERNATional. "Als gemeente vinden we beweging en sport zeer belangrijk. We zijn dan ook zeer blij dat deze relatief nieuwe, maar zeer snel opkomende, sport ook in Ternat beoefend zal kunnen worden" geeft de schepen van Sport Timo Schoukens aan. "We zijn ervan overtuigd dat in.TERNATional onze inwoners en de hele regio een sportieve boost zal geven."

Tijdens het feestelijk openingsweekend (waarvan de datum nog bepaald moet worden) zal de hele regio kennis kunnen maken met deze sport. Er zullen onder andere initiaties en Start2Padel sessies op het programma staan. Wie op de hoogte wil blijven, kan een e-mailadres achterlaten op in.ternational.be.