Hof ter Burst blikt tevreden terug op drukke paasvakantie

Hof ter Burst blikt tevreden terug op drukke paasvakantie

Bij Hof ter Burst in Lebbeke is men er ieder jaar snel bij voor de organisatie van een criteriumtornooi en een  jeugdtornooi en dat blijkt een succes als die tornooien ook nog eens in de paasvakantie vallen.
Voor het Nieuwsblad criterium kwamen niet minder dan 353 spelers en speelsters opdagen, voor de Ethias Tour mocht men 221 inschrijvingen noteren.
Het heren 1-tornooi kreeg een A4-status mee. Dries Mertens(49 bis) toonde zich de sterkste in finale tegen Hof ter Burstspeler Benjamin D'Hoe die in drie sets felle weerstand bood. Met Lennert De Henau, Yannick Van Der Plas, Yannick Vereecken en Robin Vanhauwe waagden ook een aantal beloftevolle  plaatselijke spelers hun kans in deze reeks.
Opvallend waren ook de prestaties van hoofdtrainer Jos Geerinck die na een lange periode van blessures nog eens zijn kans waagde en in een sterk bezette open junior-veteranenreeks de winst binnenhaalde. In 45/1 moest hij evenwel ploeggenoot Yvan Heuvinck laten voorgaan.
Nog HTB-succes was er voor Leen Tobback(dames 25/2) en Alexander De Raes(heren 6). Trainingpartners en beloften Ella Vierendeels en Elien Boordtaerts moesten in de reeksen II en III bij de dames Maria Lemonakis laten voorgaan.
Op het jeugdtornooi was een opvallende aanwezigheid van een groot-Ninoofse delegatie met winst van Amelie Van Impe(TK Players) tegen ploeggenote Angie Claessens bij meisjes 12, van Mats Herremans(TK Players) bij jongens 12 en van Arthur Callebaut(Sint-Kristoffel Pollare)bij jongens 14.
Andere winnaars: El Haieki(J 10), J. Deyaert(J16), Jana Otzipka(M10) Glauke Verstappen(M14) en vooral de beloftevolle Louis Maurau(Brughia) die in de open reeks bij de 9-jarigen won van Mathias De Cubber(Park Ronse) .

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be