Het Kesselse TC Oase gaat in het nieuw: “Na 40 jaar tijd voor transformatie”

Het Kesselse TC Oase gaat in het nieuw: “Na 40 jaar tijd voor transformatie”

TC Oase in Kessel werkt de komende twee jaar aan een grondige vernieuwing van de accommodatie. Vanaf zaterdag kan er op de club reeds op vijf terreinen padel worden gespeeld en in het najaar komen er nog eens vijf terreinen bij. "Met ook nog de renovatie en uitbreiding van het hoofdgebouw zal onze thuisbasis er in 2023 helemaal anders uitzien", zegt voorzitter Paul Van Tendeloo.

Dat in de vernieuwingsplannen van TC Oase, de club waar vorig jaar nog de eindronde van het Antwerpse tenniscriterium werd georganiseerd, ruim plaats wordt gemaakt voor padel is uiteraard geen verrassing. "We merken dat er ook in onze regio een grote vraag naar padel is", zegt Oase-voorzitter Paul Van Tendeloo. "We zien padel als een sport voor alle leeftijdsgroepen. Ongeacht of je een groot sportverleden hebt of je een beginnende sporter bent: kwalitatief en gezellig sporten sluit helemaal aan bij het DNA van onze bijna 40-jarige familieclub."

Tien padelterreinen, zes overkapt
Vanaf zaterdag kan er in Kessel op vijf terreinen gepadeld worden. "Leden en niet-leden krijgen de kans voor een initiatieles", zegt Van Tendeloo. "We werken daarvoor samen met tennis- en padelschool Tension. In het najaar komen er nog eens vijf terreinen bij. En belangrijk: van onze tien terreinen zullen er dan zes overkapt zijn."

Na veertig jaar wil Van Tendeloo en zijn medewerkers duidelijk een frisse wind door de club laten waaien. "We staan voor een investeringstraject van twee jaar", zegt Van Tendeloo. "De eerste resultaten daarvan zijn reeds zichtbaar met een vernieuwde website, een nieuw logo, een aangepaste huisstijl en extra content op de sociale media. Padel verruimt onze activiteitenkalender en daarom wordt ook de interne organisatie van de club versterkt."

Nieuwe thuisbasis
"Intussen werden ook de technische plannen voor een renovatie en uitbreiding van het hoofdgebouw uitgewerkt", zegt de fiere voorzitter. "Nog twee jaar en de leden kunnen genieten van een vernieuwde thuisbasis met een verruimd terras."

Van Tendeloo benadrukt dat tennis een even belangrijke plaats binnen de club blijft innemen. "Daarom organiseren we zaterdag ook een Start to Tennis-initiatie", besluit hij. "In deze moeilijke tijden willen we met sport en ontspanning een rustpunt zijn."

Bron: HLN