Heren TC De Vloer aan het feest

Heren TC De Vloer aan het feest

Met zes zeges op rij is TC De Vloer zonder meer de terechte Vlaams-Brabantse kampioen in de derde gewestelijke afdeling van de Ethias interclubcompetitie. Dat demonstreerden ze ook ten volle tijdens de slotontmoeting in eigen huis tegen TC Panorama, met een klinkende 8-1 score tot gevolg.

"De ontmoeting was eigenlijk na de enkels al beklonken, aangezien vijf van de zes enkelspelen onze richting uitgingen", zegt eerste man Arno De Proost. "Niet dat het allemaal nog zoveel uitmaakte, want we waren al zeker van de titel. Maar goed, je wilt toch gewoon winnen en die ongeslagen status behouden. Eindelijk is het ons gelukt, want hier azen we al een drietal jaar op. Ondertussen zijn er wel een paar jongens bijgekomen zoals Wouter Gillekens en de broers Joos, dus misschien heeft dat wel het verschil gemaakt."
Ook De Proost deed zijn duit in het zakje, zondag nog met een vlotte 6-4, 6-1 zege tegen de gelijk geklasseerde Stieven Stroobants. "Het waren nochtans moeilijke omstandigheden omdat we binnen moesten spelen, maar met mijn tennis zit het tegenwoordig wel snor. Ik denk dat er zelfs al een klassementsstijging in het verschiet ligt richting B-15, terwijl ik vorig jaar nog B-2/6 was. Reden genoeg voor een stevig feestje zou je denken, maar ik zit momenteel volop in de examens", aldus de student Economie-Talen.
Overigens schopte ook de herenploeg in vierde gewestelijke het tot kampioen van Vlaams-Brabant. Zij wisten bovendien eveneens hun ongeslagen status te behouden.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com