Heren 35 Stade Leuven kronen zich tot Belgisch kampioen

Heren 35 Stade Leuven kronen zich tot Belgisch kampioen

Stade Leuven stond begin september voor het tweede jaar op rij in de finale van de nationale interclub in de hoogste reeks bij de junior-veteranen. Nadat ze vorig jaar nipt de titel aan Argayon moesten laten, was het ditmaal wel raak. De Stadisten zorgden voor het orgelpunt in een vlekkeloos verlopen campagne door net als in de voorrondes afstand te nemen van Wase TC.

Die Belgische titel, daar draaide het van meet af aan om toen het project in nationale een drietal jaar terug werd opgestart.
"Het was toenmalig voorzitter Bob Laes die de ploeg samengebracht heeft, terwijl ik er van mijn kant pas dit seizoen ben bijgekomen", geeft Alex Horobeanu aan, naast één van de hoofdcoaches ook bestuurslid op Stade. "Vorig jaar was het al heel close tegen Argayon, waardoor we nu alleen maar vrede namen met de titel. De winst tegen datzelfde Argayon in de halve finales was de eerste stap, waarna we zaterdag op Wase dan de klus klaarden."
De Stadisten gingen na de enkels reeds met 3-1 aan de leiding, hoewel de tegenstander niet zomaar een hapklare brok bleek.
"Nee, het was toch best spannend, met een vleugje drama zelfs in de laatste enkel van Keymolen", blaast de B-15/1-speler. "Hij leidde dan wel vrij comfortabel met 4-1 in set drie, maar kreeg dan af te rekenen met krampen en daardoor wisten we niet eens of Gregory de match wel zou kunnen volmaken. Gelukkig kon hij standhouden en bezorgde hij ons zo een heel belangrijk punt. Want 3-1 of 2-2 is uiteraard een gigantisch verschil."
In de dubbels zorgde Horobeanu aan de zijde van Nederlander van Haasteren voor het beslissende punt, waardoor het grote doel eindelijk bereikt werd.