Heraanleg terreinen TC Wingfield is een feit

Heraanleg terreinen TC Wingfield is een feit

Een burenkwestie gooide roet in het eten, maar uiteindelijk is het zo ver: op TC Wingfield kan er sinds zaterdag 24 mei getennist worden op de prachtig heraangelegde buitenterreinen.
Enkele buurtbewoners zijn al enkele jaren de Mechelse club liever kwijt dan rijk en de voorbije maanden bereikte het conflict een nieuw hoogtepunt. "Aangenaam is het niet, het lijkt allemaal meer op pesten", zegt voorzitter Mady Bossaerts. "Omdat we na een gerechtelijke procedure twee terreinen dreigen te verliezen, namen we de beslissing om de vier terreinen links van de chalet opnieuw aan te leggen en er meteen een extra veld bij te creëren. Alles verliep volgens het boekje, we kregen de nodige vergunningen en het was de bedoeling om de nieuwe terreinen bij de start van de interclubcompetitie, op 20 april, in gebruik te nemen. Maar omdat buren een onderzoek vroegen omtrent de heraanleg, moesten we de werken een maand stilleggen. Een flinke streep door de rekening."
Het was schipperen om alle interclubwedstrijden gespeeld te krijgen", vult Michael Van den Broeck aan. "Enkele ontmoetingen planden we indoor en verder was het gewoon behelpen. Gelukkig namen alle opponenten het zeer sportief op en meteen wil ik ook uitdrukkelijk onze leden bedanken voor hun geduld en steun. Vanaf nu kunnen we eindelijk genieten van het mooie, nieuwe kader."
Het was op de allerlaatste speeldag van de nationale interclubcompetitie dat het damesteam van Wingfield de nieuwe terreinen in gebruik kon nemen. Het bracht Celine Schepers, Linde Mues, Annouck Meys, Elke Van Camp, Debbie Symons en Nathalie Van den Broeck geluk, want tegen Vautour werd het een 4-2 overwinning. De Wingfield-dames grepen echter net naast een eindrondeticket. Ook de heren misten na een knap parkoers op de valreep de eindronde in vierde nationale. De beslissende ontmoeting werd op Kain verloren.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net