Henri Lammertyn (TC Isis) opent zijn seizoen op Waregem Gaver en Wikings: “Getemperde ambities, want studies primeren”

Henri Lammertyn (TC Isis) opent zijn seizoen op Waregem Gaver en Wikings: “Getemperde ambities, want studies primeren”

Zowel op TC Wikings als op Waregem Gaver stond deze week een Belgian Circuittoernooi op het programma. In beide toernooien haalde de 20-jarige Lendeledenaar Henri Lammertyn de kwartfinale, maar dat bleek telkens ook het eindstation voor deze 95-punter, die aangesloten is bij TC Isis.

"Het waren mijn eerste toernooien van dit jaar", weet Lammertyn. "De resultaten waren niet zo denderend, maar dat had ik ook niet verwacht. In Waregem Gaver moest ik het onderspit delven tegen 100-punter Maxim Notable en in Wikings moest ik buigen voor 100-punter Pauwel Dewulf. Voor die match kon ik toch wat verzachtende omstandigheden inroepen, want ik had duidelijk last van het pas ingespoten coronavaccin."

Henri Lammertyn was enkele jaren een opkomend talent. "Ik zat in het middelbaar zes jaar op school in Genk, waar ik de Topsportrichting volgde. Ik combineerde dat met de tennisacademie in Genk waardoor ik toch een meer dan degelijke opleiding kreeg. Na het middelbare koos ik echter resoluut voor de studies. Momenteel volg ik handelswetenschappen aan de universiteit van Gent. Het kotleven was dit jaar wat minder interessant, maar mijn resultaten vielen toch mee."

"Straks moet ik nog enkele vakken in tweede zit opnieuw doen waardoor ik deze zomer het tennis wat achteruit moet schuiven", gaat Lammertyn voort. "Het zal er op de courts wat meer ontspannen aan toe gaan, maar toch blijf ik getemperd ambitieus. Ik sta nu op ranking 403 en zou graag nog enkele plaatsen klimmen. Een ranking van 100 punten zou natuurlijk dit seizoen de max zijn, maar momenteel primeren de studies."

Jobstudent
"Overdag werk ik als jobstudent waardoor ik ‘s avonds nog wat tijd heb om toernooien te spelen. De toernooien van  Wikings en Waregem Gaver vormden de openers van het seizoen en straks speel ik zeker nog de Belgian Circuittoernooien van Isis, In 't Vrije en Witte Beer. Kwestie van mijn niveau wat te onderhouden en nog eens mijn tenniscopains terug te zien. Veel trainingsarbeid zal er dit jaar niet bij zijn", besluit Lammertyn. "Daarnaast speel ik ook nog wat padeltoernooitjes. Ik ben door te weinig te spelen in padel gezakt tot P300, maar zou toch graag weer een stapje voorwaarts zetten. Deze week speel ik het padeltoernooi in Ostend TC."

Bron HLN - 11/07/2021