Helena Verbeeck verzamelt de perfo's

Helena Verbeeck verzamelt de perfo's

Na een indrukwekkende seizoenstart telt de 18-jarige Helena Verbeeck (B+2/6) bijna 3.000 rankingpunten. Deze week wil ze op haar elan doorgaan en combineert ze het tornooi op haar thuisclub Hove met dat van Brandt. "Ik heb er zo veel zin in", zegt Verbeeck. "De kans is groot dat ik volgend seizoen een jaar alles op tennis zet."
De resultaten die Verbeeck neerzet zijn op z'n minst verrassend te noemen: ze startte 2016 in de reeks dames 3, maar is nu reeds een vaste klant in de eindfase van de  dames 1- én de sterrentornooien. Verbeeck versloeg dit jaar al hel wat speelsters met een B-15 en B-15/1 ranking,  ging op Molenbos over Annouck Meys en Tine De Geest (beide B-15/2), haalde het op Tenkie Hasselt van B-15/2 Donnasiene Edinger en mocht in Tessenderlo op de hoofdtabel tegen eerste reekshoofd Sofie Oyen, nummer 453 op de WTA-lijst, spelen. De voorbije week volgde de klap op de vuurpijl op het sterrentornooi van Excelsior Hasselt. Vanuit de prekwalificaties geraakte ze via Sephora Boulbahaiem (B-15/1), Annick Janssen (B-15/4) en Megan Bertrands (B-15/2) in kwartfinale.
"In Hove maakte ik onder mijn trainer Tommy Huysegoms stevige vorderingen", zegt Verbeeck. "Na deze resultaten mag ik voor 2017 misschien wel op een B-15/1-ranking mikken."