Helena Herremans en Amber Bourguillioen winnen nationale masters

Helena Herremans en Amber Bourguillioen winnen nationale masters

TC Beckhand mocht dit jaar instaan voor de organisatie van de nationale masters van het criterium en bovendien werd ook nog eens de eindronde van het Belgian Circuit toevertrouwd aan de Wase club.
Twee van de acht te verdelen Mastertitels gingen naar vertegenwoordigsters van Oost-Vlaamse clubs. Amber Bourguillioen was niet de deelneemster met het hoogste klassement in dames 3 maar ze slaagde er wil in het tornooi naar haar hand te zetten. In finale zag het er eventjes beroerd uit toen de Limburgse Morgane Knapen de eerste set pakte maar de tiener van TC Racso herpakte zich en won de twee volgende sets met een mastertitel als bekroning van een mooi seizoen.
Ook Helena Herremans die op haar thuisclub mocht aantreden zette zich sterk door in dames 4. De halve finale tegen Lore Maelstaf werd nog een helse karwei. Met 7/5,3/6 en 7/5 wist ze zich toch te plaatsen voor de finale die eerder gemakkelijk werd gewonnen van de Antwerpse Grace Biot. Meteen een elfde tornooizege voor Helena die een flinke klassementssprong zal maken.
Van de Oost-Vlaamse deelnemers kon Steven Vandenoortgaete van TC Velina nog een halve finaleplaats halen. Hij streed moedig in halve finale tegen Antwerpenaar Bart Labeau maar moest in een driesetter de duimen leggen. Labeau zou trouwens later nog de finale winnen.
Minder goed verging het de andere Oost-Vlaamse vertegenwoordigers. Rune Willaert ( H 3),Joren Priau ( H6), Pepijn De Petter ( JV 1), Frank Jeuniaux (V 2) en Merel Van Den Abbeele ( D 5) botsten op te sterke tegenstanders.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be