Gym start sterk in eerste nationale

Gym start sterk in eerste nationale

Mooi debuut voor TC Gym in de eerste nationale interclubafdeling bij de vrouwen. De Schotense dames gingen in eigen huis met 5-1 voorbij Kortemark. Na de dubbels stond Gym reeds 2-0 voor, daarna maakten Elyne Boeykens (7-5, 6-3 tegen Emilia Dejonckheere), Axana Mareen (3-6, 6-2, 6-2 tegen Louise Wittouck) en Michelle Van Mol (6-2, 6-2 tegen Leontien De Keukelaere) het helemaal af. Uittredend kampioen Forest Hills ging - ondanks een 0-2 voorsprong na de dubbels - met 4-2 verliezen bij Vautour. Kopvrouw Vicky Van de Peer redde bijna een punt voor de Wommelgemse club, maar zij verloor in de tiebreak van de derde set van Mathilde Devits: 6-2, 5-7, 7-6.

In de tweede reeks verloor Kromveld met 4-2 bij Diest B. Leoni Daems won zowel in het enkel- als dubbelspel voor Kromveld.  In de derde afdeling overtuigde David Lloyd. Aymet Uzcategui, Jill Lambrechts, Margaux Van Puyvelde en Sara Pantelic veegden Fayenbois met 6-0 weg.

Na vele jaren in de topreeks moest Zevenbergen voor het eerst sinds lang in tweede nationale aan de slag. De Lierenaars kwamen op de terreinen van Het Zeen Sterrebeek na de dubbels 2-1 achter, maar in de enkels waren het Bram Coene, Mats Uytterhoeven, Brian Kajou, Christophe Van der Gucht en Sander Ponnet die orde op zaken stelden. In de derde afdeling werd het twee op vier voor de Antwerpse teams. Gym won met 6-3 van Geronsart en Ter Linden haalde uit bij Bjorn's Club. Frederic Jacobs, Gianni Moschella, Jonathan Van Nieuwenhove, Sebastiaan Huygebaert, Tim Heuninck, Kristof De Hous en Thomas Wyseure zorgden voor 0-9 cijfers. Zevenbergen B (3-6 tegen Maaseik) en Brandt (1-8 tegen Orée) verloren in eigen huis.
Blauwe Regen (8-1 tegen Yper), Kromveld (8-1 tegen Park Vilvoorde) en Brabo (5-4 tegen Lovanium) scoorden in de vierde reeks. Alleen voor Herentalse werd het een nipte 4-5 nederlaag tegen Heusy.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net