Gym scoort met Van Brempt en Van Dyck

Gym scoort met Van Brempt en Van Dyck

Knappe prestaties van de Antwerpse jongeren op de eindronde van het Belgian Junior Circuit op Forest Hills. Voor TC Gym werd het zelfs een dubbelslag: met Marilyn Van Brempt (meisjes 11) en Margot Van Dyck (meisjes 9) verwelkomt de Schotense club twee Belgische jeugdkampioenen. Van Brempt haalde het in finale met 4-3, 4-1 van de Limburgse Lio Ramaekers en bij de allerjongsten ging Van Dyck met dezelfde cijfers over de West-Vlaamse Hanne Bocque.
Xavier De Marteau (TC Bornem) zorgde bij de jongens 11 voor een derde Antwerpse titel. Hij overtuigde met 4-1, 4-0 tegen Wolf De Wachter (TC Diest).
Na een knap parcours verloren Matisse Wils (TTV) en Jade Van Baelen (Forest Hills) pas in finale. Wils stuitte bij de jongens 13 op Tibo Meermans (Tennisdel Genk) met 6-2, 6-1 en Van Baelen moest bij de meisjes 10 met 4-1, 4-2 de titel aan Farah Janssen (TC Diest) laten.
En dan is er ook nog de bevestiging van de Kempense Flo Helsen, aangesloten bij TC Tessenderlo. Helsen, die kan terugblikken op een uitmuntend seizoen, verloor bij de meisjes 15 de finale van Amela Waligora (TC Maaseik) met 6-3, 7-5. Ondertussen reisden Waligora en Helsen samen af naar het Poolse Szczawno Zdroj om er een ITF-juniorentornooi te spelen.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net