Gym in Antwerpse derby over Den Bremt

Gym in Antwerpse derby over Den Bremt

Afgelopen weekend stond er in de nationale interclubcompetitie een Antwerps onderonsje tussen Den Bremt en Gym op de affiche. Den Bremt, dat zijn eerste twee ontmoetingen won, moest het deze keer zonder Max Wenders en Tom Van Beek stellen en verloor in eigen huis met 1-8.
Het team van Gym bestaat uit vijf jonge krachten en één onvermoeibare veteraan, de 46-jarige ex A-speler Guido Van Rompaey. Om de muur van Van Rompaey te slopen moet je van goede huize komen en dat mocht nu ook Koen Goossens ondervinden. Van Rompaey (B-15/1) won voorlopig zijn drie wedstrijden in de interclubcompetitie en pikte vorige week tegen Ath nog een perfo mee tegen een B-15/2 speler mee.
In het duel der kopmannen haalde Jelle Dugailly het van Clemcy Tercken, Stijn Goossens redde de Turnhoutse eer door Anthony Van Rompay te kloppen. Naast Dugailly en Van Rompaey zorgden Vincent Sterkens, Louis Lemmens en Joris Luyckx voor een onoverbrugbare 1-5 voorsprong voor Gym na de enkels.
Op de laatste speeldag maken beide Antwerpse teams nog kans om tot de eindronde door te dringen. Al liggen de kaarten voor Gym, met een thuisduel tegen Charles Quint in het verschiet, iets beter. Den Bremt trekt naar pouleleider Ath.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net