Guillaume Dewachter (TC Issera) mikt op ticket voor Masters in mannen 3: “Dit jaar focus op het enkelspel”

Guillaume Dewachter (TC Issera) mikt op ticket voor Masters in mannen 3: “Dit jaar focus op het enkelspel”

Geen finale voor de 24-jarige Guillaume Dewachter van TC Issera op het druk bezette toernooi van TC Brughia. De in Lombardsijde woonachtige 70-punter verloor in de halve finale van mannen 3 in drie sets tegen Thibault Lantsoght en deed voorts wat ervaring op in de hogere mannen 2-reeks.

"Ik kom uit een heuse tennisfamilie", weet Guillaume Dewachter. "Mijn vader Eddy en mijn ma Ann Coulier spelen ook tennis en gaven de tennismicrobe ook door aan mijn broer Thibaut en mijn zussen Joke en Lyn. Vandaar dat op de meeste kusttoernooien de familie Dewachter meestal heel goed vertegenwoordigd is. Naast die competitieve ingesteldheid zijn we met zijn allen ook heel clubminded en is TC Issera voor ons allemaal een fantastisch leuke tweede thuis. We zijn allen eveneens betrokken in het clubleven. Ikzelf geef er beroepshalve tennisles en doe dat ook bij het naburige TC Bachten de Kupe in Veurne."

De voorbije jaren maakte De Wachter op de waardeladder de nodige progressie en heeft nu 70-punten in enkel en dubbel achter zijn naam staan. "Ik ben inderdaad onderaan die ladder begonnen en elk jaar boekte ik de nodige vooruitgang. Dat leverde me een ranking van 70 punten op zodat ik nu tot de hoogst gerangschikte spelers van mannen 3 behoor. In die reeks mik ik dan ook op een eventuele plaatsje in de Masters maar dat wordt zeker geen sinecure. De concurrentie zal heel zwaar zijn, maar ik ga er elk jaar steeds voor. Zowel op TC Tip Top als op TC Brughia haalde ik de halve finale. Voorts wil ik geregeld ook eens mijn kans wagen in mannen 2. In Brughia proefde ik daar eventjes van en verloor ik na een prima partij tegen de hoger gerangschikte Andres Minne. Leuk alvast om je eens te meten in een hogere reeks."

Hervatten in Koksijde
De komende week legt De Wachter er eventjes de riem af. "We trekken met heel de familie op vakantie naar Zuid-Frankrijk waardoor het toernooi van TC Koksijde de eerstvolgende tennisafspraak wordt. Dit jaar wil ik me vooral focussen op het enkelspel en zal ik enkel maar dubbelen op de toernooien van Bachten de Kupe en TC Issera. Broer Thibaut is met zijn 75 punten nog altijd de primus van de familie, maar uiteraard zou ik hem qua klassement graag bijbenen of voorbijsteken", besluit Guillaume Dewachter. "Dat zou super zijn maar daar lig ik zeker niet wakker van. Het is en blijft immers erg leuk om met de familie op de toernooien present te zijn en met zijn allen goede prestaties neer te zetten."

Bron HLN - 04/07/2021